2012.
január
26. 09:45

Száz évesen sem öreg a rádió

Címkék:
rádió A hallgatók nagyon erősen kötődnek kedvenc rádiójukhoz, elsősorban ez az oka annak, hogy a médium kiállta az idők próbáját - derül ki a januártól budapesti rádiós közönségmérést végző TNS Hoffmann felméréséből.

A TNS Hoffmann frissen végzett januári budapesti rádiós közönségkutatása alapján a rádió fontossága és szerepe az emberek szórakozási és információszerzési szükségleteinek kielégítésében mind a mai napig megkérdőjelezhetetlen - olvasható a szerkesztőségünkhöz eljuttatott sajtóközleményben.

A megkérdezett 15 évnél idősebb budapesti lakosság majdnem kétharmada (62%) nyilatkozott úgy, hogy a rádiózás számára fontos szórakozást (is) jelent. A szórakoztató szerep ráadásul nem csak az idősebb lakosságra vonatkozik, hiszen a fiatal, 18-29 éves budapestiek - akik tudvalevőleg a leginkább trendteremtőek és innovatívak - számára ugyan olyan szerepet játszik a rádió a szórakoztatásban (62%), mint a teljes mintában.

A rádiónak a szórakoztató funkció mellett azonban fontos szerepe van az információ közvetítésben és átadásban is, a válaszadók kétharmada (67%) ugyanis egyetértett azzal, hogy a rádió számukra fontos információforrást jelent.

Annak magyarázata, hogy miért is tölt be ennyire fontos szerepet a rádió az életünkben, elsősorban abban keresendő, hogy kifejezetten szoros a hallgatók kapcsolata a rádiózással, magas az úgynevezett fogyasztói engagement (kötődés) és involvement (bevonódás).

Ennek bizonyítéka, hogy a budapestiek közel fele barátjaként tekint kedvenc rádiójára, illetve a kérdezettek 70%-a nyilatkozott úgy, hogy a rádió segít abban, hogy jól teljen a napja.

A lassan százéves múltra visszatekintő rádió tehát egyáltalán nem "öreg", manapság is nagyon fontos szerepe van az emberek, a hallgatók életében és médiahasználatában, a technikai fejlődés pedig nem hogy csökkenti, hanem éppen ellentétesen, növeli a rádió szerepét és a súlyát.

Forrás: mediainfo.hu

Vissza
Kapcsolat
Nemzeti Civil Alapprogram
A program a Nemzeti Civil Alapprogram támogatásával valósult meg.

Magyar Távirati Iroda

Kikötő pART