2013.
január
18. 14:58

Száz évet kell várni a helyre egy pekingi idősotthonban

Címkék:
kínaiak Az 1100 helyre tízezer a jelentkező. Az otthonban évente csupán tucatnyi az üresedés, és mivel viszonylag olcsó - már havi 25 ezer forintnyi összegért is bent lehet lakni -, igen népszerű.

Kína lakossága gyorsan öregszik, 2015-re 220 millióra tehető a 60 év felettiek száma, 40 éven belül pedig fél milliárdra emelkedhet, a lakosság harmadát teheti ki.

Pekingben 215 állami és 186 magán idősotthon működik, a gyerekeiktől távol élő idősek száma 450 ezer körüli. A kínai főváros gyorsan bővíti idősotthonainak kapacitását, 2015-re már 120 ezer helyet ígér.

A magánkézben lévő otthonok azonban igen drágák, akad, amely havonta 600-700 ezer forintnyi jüant kér, igaz, ez már luxuskörülményeket biztosít - adta hírül a The Daily Telegraph című brit lap.

Forrás: MTI

Vissza
2011.
augusztus
19. 09:15

Kína felduzzasztja a nyugdíjprogramját

Kína felduzzasztja a nyugdíjprogramját Miközben a világ jelentős részén a nyugdíjrendszerek megkurtítására kényszerülnek a kormányok, a pekingi vezetés a kínai nyugdíjprogram bővítése mellett döntött − jelentette a Xinhuanet internetes portál. A 12. ötéves terv módosításával 2015-re minden vidéki és városi lakosra kiterjesztik a nyugdíjbiztosítást − jelentették be az államtanács (a kormány) ülése után.
Tovább
2012.
november
07. 09:07

Kínában nem jött be az "egykepolitika"

Kínában nem jött be az "egykepolitika" A népesség struktúrájának változásából adódó problémák komoly hatással lesznek Kína jövőbeni társadalmi, gazdasági fejlődésére, ezért az országnak újra kellene gondolnia családtervezési politikáját - javasolja friss tanulmányában a kínai kormány egyik háttérintézménye.
Tovább
2012.
október
14. 11:09

Kínát a reformok, Japánt a nők menthetik meg

Kínát a reformok, Japánt a nők menthetik meg A kínai gazdaság lassulása tartós maradhat, ha az új vezetés nem kezd bele a gazdaság szerkezeti átalakításába, a demográfiai és munkaerő-piaci folyamatok pedig egész Ázsia jövőjét alááshatják - hangzott el a Nemzetközi Valutaalap (IMF) és a Világbank tokiói közgyűlésén rendezett vitafórumon.
Tovább
Kapcsolat
Nemzeti Civil Alapprogram
A program a Nemzeti Civil Alapprogram támogatásával valósult meg.

Magyar Távirati Iroda

Kikötő pART