2010.
március
28. 12:14

Százévesen is dolgozni fog?

Címkék:
Anglia legidősebb munkavállalója egy London melletti barkácsáruházban szolgálja ki a vevőket. Ő akkor kezdett új karrierjébe, amikor mások már jól megérdemelt nyugdíjas éveiket töltötték. A 95 éves Syd Prior jókedvűen üdvözli a vevőket az áruház bejáratánál.

Anglia legidősebb munkavállalója 95 éves.

A fiatalos öregúr már 14 éves korában munkába állt, volt fűszeres, szolgált a második világháború alatt, és kereskedelmi igazgatóként is dolgozott. Amikor pedig végre nyugdíjba mehetett volna, új karrierbe kezdett.

– 76 éves koromban kezdtem itt dolgozni, most pedig 95 vagyok. Amikor elkezdtem, azt hittem, hogy talán egy vagy két évig ha csinálom, de ez már a huszadik évem a barkácsáruházban – mondja Syd Prior.

A bolt alkalmazottainak negyede idősebb 50 évesnél, és sokan dolgoznak nyugdíj mellett is. A vezetőség szerint ez a társaság előnyére válik.

– Ők már leélték az életük nagy részét. A legtöbbjüknek van családja, de a gyerekek már felnőttek. Építettek vagy felújítottak két-három otthont életük során, így rengeteg tapasztalattal rendelkeznek – fogalmazott Mat Marshall vámigazgató, B&Q

Egy felmérés szerint tavaly Finnországban és Svájcban már az 50 év felettiek alkották a munkavállalók zömét, és ez a tendencia várható a következő 30 évben Francia és Németországban valamint Angliában is.

Forrás: Duna TV


 

Vissza
2010.
március
11. 11:59

A gazdag országok irigylik a magyar nyugdíjasokat

A gazdag országok irigylik a magyar nyugdíjasokat Egy 76 éves magyar nyugdíjas bemutatásával kezdi hazánkról szóló mai elemzését a Financial Times. Az elemzés megállapítja, hogy 76 ezer forintos (285 eurós) nyugdíja, az ingyenes egészségügyi ellátás és a gázár-támogatás együtt „sok gazdagabb országban a nyugdíjasok irigységének tárgya” lenne - írja a VG.hu.
Tovább
2009.
december
15. 16:10

Ezerrel szörfölnek a 'netnagyik'

Ezerrel szörfölnek a 'netnagyik' Már 5 ezer időskorú 'nebuló' végezte el az internethasználat praktikáit bemutató Kattints rá, Nagyi! elnevezésű oktatóprogramot.
Tovább
2009.
november
20. 12:23

Végre van szuper sportautója a 101 éves bácsinak

Végre van szuper sportautója a 101 éves bácsinak Sportautóra vágyott egy 101 éves amerikai férfi, vett hát magának egy 426 lóerős Chevrolet Camarót. Virgil Coffman - aki nyolc hónappal idősebb, mint maga a General Motors - még szeptemberben ment be kívánságával egy autókereskedésbe otthonában, az illinoisi Decaturben.
Tovább
Kapcsolat
Nemzeti Civil Alapprogram
A program a Nemzeti Civil Alapprogram támogatásával valósult meg.

Magyar Távirati Iroda

Kikötő pART