2011.
augusztus
08. 06:39

Százmilliárdokkal lehetne több a nyugdíjvagyon

Címkék:
millió forint Egy jelentés szerint, ha a pénztárak állampapírokba fektették volna a pénzt, akkor 700 milliárddal több lenne a kasszában.

Legkevesebb 700 milliárd forinttal lenne nagyobb ma a hazai nyugdíjvagyon értéke, ha 13 évvel ezelőtt nem vezetik be a kötelező magánnyugdíj-pénztári rendszert Magyarországon - írja a Magyar Nemzet a birtokába jutott kormányzati jelentésre hivatkozva.

A lap szerint a hatalmas összegből akár azoknak is jutott volna fejenként 1 millió forint, akik egy fillér reálhozamot sem kaptak.

A portfólió értéke 2011 márciusának végén az előzetes audit adatok alapján 3160 milliárd forint volt. Ha a tagdíjbevétel havi összegét állampapírba fektették volna, akkor - az átlagos hozammal számolva - a portfólió most 3860 milliárd forintot érne.

Ez azt jelenti, hogy 700 milliárd forinttal érnének ma többet a megtakarítások, ha a tagdíjakra befizetett teljes összeget kockázatos befektetések helyett állampapírokba fektették volna a nyugdíjpénztárak - írja a lap.

Forrás: Hír24

Vissza
2011.
augusztus
06. 09:43

Most a kormány tőzsdézi el a nyugdíjpénztári vagyont

Most a kormány tőzsdézi el a nyugdíjpénztári vagyont Csaknem 35 milliárd forint – számításaink szerint ennyivel ér kevesebbet a Nyugdíjreform és Adósságcsökkentő Alapban (NYAA) lévő magyar részvénycsomag értéke, mint május 31-én, amikor a nyugdíjpénztári vagyonból – az aznapi tőzsdei árak alapján – elszámolták a reálhozamokat. Úgy tűnik tehát, a kormány – miután megvádolta ezzel a pénztárakat – maga sem tesz mást, mint eltőzsdézi a hozzá került vagyont.
Tovább
2011.
augusztus
04. 09:05

Újabb felügyeleti figyelmeztetés a nyugdíjpénztáraknak

Újabb felügyeleti figyelmeztetés a nyugdíjpénztáraknak Újabb elvárást fogalmazott meg a magánnyugdíjpénztárakkal szemben a felügyelet elnöke, aki a kasszákat levelében arra szólította fel, hogy a volt tagoknak járó kifizetésből csak a minimális, és ésszerűen indokolt költségeket vonják le.
Tovább
2011.
augusztus
04. 18:47

Újra kell számítani egyes kifizetéseket négy nyugdíjpénztárnál

Újra kell számítani egyes kifizetéseket négy nyugdíjpénztárnál Négy magánnyugdíjpénztárat csütörtökön közzétett határozataiban arra kötelezett a felügyelet, hogy számítsák újra a tagi kifizetéseket az állami rendszerbe visszalépett pénztártagok egy szűk körénél.
Tovább
Kapcsolat
Nemzeti Civil Alapprogram
A program a Nemzeti Civil Alapprogram támogatásával valósult meg.

Magyar Távirati Iroda

Kikötő pART