2012.
december
12. 09:28

Száznegyven kilós Big Mac-et emelgetnek egy svéd kórházban

Címkék:
túlsúly A Big Mac nem hamburger, hanem egy extrasúlyos tesztbábu, ez a beceneve. A nagy hamburgerhez mindazonáltal van köze, hisz lendületesen hizlal az étek. A gyakorlatozás az Uppsalai Egyetemi Kórházban folyik, célja, hogy a személyzet könnyebben és szakszerűen boldoguljon a túlsúlyos betegekkel, akikből mind több akad Svédországban is.

A skandináv államban a férfiak felén van kisebb-nagyobb súlytöbblet, a nők mezőnyében a hányad csak egyharmad.

A kórház eddigi tömegrekorder betege 2 mázsa 40 kilót nyomott. Bár ilyen extratömegű páciensek ritkán kerülnek falai közé, egyre több az olyan, akit csakis csapatmunkával lehet megemelni, méghozzá jól összehangolttal, különben az ápolók is súlyosan megsérülhetnek, nem beszélve arról, ami a beteggel történik, ha elejtik. Mindezek miatt szakmai súlyemelő tanfolyamba fogott a kórház és megfelelő gyakorlóbábut rendelt.

Big Mac természetesen életnagyságú, belül viszont homokkal, műanyag gömbökkel töltött. Külseje gumihabból van. Az ólomsúlyú betegeket nem elég megemelni, utána megfelelően mozgatni is kell őket. Big Mac-en ezt is kellően gyakorolhatják - adta hírül a The Local című svéd lap.

Forrás: MTI

Vissza
Kapcsolat
Nemzeti Civil Alapprogram
A program a Nemzeti Civil Alapprogram támogatásával valósult meg.

Magyar Távirati Iroda

Kikötő pART