2012.
július
08. 10:47

Személyesen nem lehet felvenni a nyugdíjat?

Címkék:
pénz a kézben A tervezett tranzakciós illeték bizony sok nyugdíjast gondolkodóba ejtett. Többen úgy vélik, biztosabb, ha készpénzben saját maguk veszik fel a járandóságukat.

— A napokban azt tárgyaltuk ismerőseimmel, hogy jobban járnánk, ha mi magunk vennénk fel a nyugdíjat — mesélte a szolnoki Buza János. — Az időnkből kitelik, az utazásért nem kell fizetnünk, így ha van rá lehetőség, inkább a nyugdíjfolyósító pénztárában vennénk fel a pénzünket.

Mint kiderült, az ellátás személyes felvételére azonban nincs lehetőség.
— A nyugdíjakat és a jogszabályokban meghatározott egyéb ellátásokat országosan a budapesti székhelyű Nyugdíjfolyósító Igazgatóság folyósítja — tájékoztatott dr. Csíkos Zoltán, a megyi kormányhivatal nyugdíjbiztosítási igazgatóságának vezetője.

— Ez a jogosult által meghatározott címre postai kézbesítés útján, a jogosult által meghatározott bankszámlára, külföldön tartózkodó jogosult esetén meghatalmazott részére történhet, illetve ideiglenes hatállyal elhelyezett tartós vagy átmeneti nevelésbe vett gyermek árvaellátása folyósítható a gyám gondnok által megjelölt gyámhatósági fenntartású betétkönyvbe vagy bankszámlára. Személyesen tehát nem lehet felvenni a nyugdíjat.

Forrás: szoljon.hu

Vissza
Kapcsolat
Nemzeti Civil Alapprogram
A program a Nemzeti Civil Alapprogram támogatásával valósult meg.

Magyar Távirati Iroda

Kikötő pART