2011.
szeptember
08. 18:03

Szeptember 29-én indul a D-Day sztrájksorozat

Címkék:
Kónya Péter A munka világát érintő 9 pontos követeléscsomagot fogalmaztak meg az akcióegységbe tömörült szakszervezetek, amelyek szeptember 29-től indítják a határozatlan időre meghirdetett, D-Day-nek keresztelt sztrájk- és tüntetéssorozatukat. A mintegy 70 szakszervezetet, civil- és társadalmi szervezetet tömörítő akcióegység Budapesten ülősztrájkot, kerekasztal-megbeszélés, nagygyűlést tart és félpályás útlezárásokkal lassítja majd országszerte a közúti forgalmat.

Kónya Péter, a Fegyveres és Rendvédelmi Dolgozók Érdekvédelmi Szövetségének elnöke, az Akcióegység Operatív Törzs egyik vezetője szerdai megbeszélésük után közölte, az akcióegység a "demokráciáért, a szociális biztonságért, az emberi és a munkavállalói jogok megőrzéséért" küzd. Úgy vélekedett, a rendszerváltás óta nem volt példa ilyen akciósorozatra.

Ismertetése szerint a 9 pontos csomagban az akciócsoport követeli az igazságos és méltányos közteherviselést, a visszamenőleges hatályú törvénykezés beszüntetését, a háromoldalú társadalmi párbeszéd visszaállítását a munka világában, a szociális partnerekkel való egyeztetést a Munka törvénykönyve tervezett módosításával kapcsolatban, a korkedvezményes és korengedményes szolgálati nyugdíjak alkotmányos védelmét, méltányos átmenet biztosítását a nyugdíjrendszer változtatásával kapcsolatban, a szakszervezetekkel való egyeztetést az új életpálya modellekről, a sztrájkjog visszaállítását, és azt, hogy ne csorbuljanak a szakszervezetek jogai.

Forrás: napi.hu

Vissza
2011.
szeptember
08. 14:37

Borsik: semmi sincs elvégezve, élőlánccal veszik körbe a Parlamentet

Borsik: semmi sincs elvégezve, élőlánccal veszik körbe a Parlamentet Nem lehet megengedni, hogy a frakciófegyelem mögé bújva ne vállaljanak felelősséget a politikusok.
Tovább
2011.
szeptember
06. 10:23

Hoppon maradtak a rendvédelmisek nyugdíjügyben

Hoppon maradtak a rendvédelmisek nyugdíjügyben Nem tárgyal többé a miniszterelnök a rendvédelmi dolgozók képviselőivel nyugdíjügyben - írta a Népszava. Az EU alapjogi biztosa időközben elutasította a rendőrök beadványát, így a szolgálati nyugdíjasok számára csak a strasbourgi bírósági út maradt.
Tovább
2011.
szeptember
07. 15:24

Kónya: megszűnik az összes korkedvezményes nyugdíj

Kónya: megszűnik az összes korkedvezményes nyugdíj Több szolgálati nyugdíjban lévő rendvédelmi dolgozó jelezte, hogy bár kérte, helyezzék vissza állományba, nem tudják őket alkalmazni.
Tovább
Kapcsolat
Nemzeti Civil Alapprogram
A program a Nemzeti Civil Alapprogram támogatásával valósult meg.

Magyar Távirati Iroda

Kikötő pART