2012.
február
28. 14:13

Szerdán még lehet jelentkezni az Erzsébet-program szociális üdülésére

Címkék:
Wellness Szerdán még postára lehet adni az Erzsébet-program keretében indított szociális üdülési program pályázatait. A fogyatékosok, a nagycsaládosok, a nyugdíjasok, valamint a szociális- és gyermekjóléti intézményekben dolgozók 40 ezer forintos névre szóló üdülési szolgáltatást kaphatnak 10 ezer forint önrész vállalása mellett.

A négy kategóriában meghirdetett, összesen mintegy 2 milliárd forintos program keretében 73 ezren pihenhetnek majd kedvezményesen állami üdülőkben - például Siófokon, Balatonszemesen, Tihanyban, Sopronban vagy a Mátrában.
Horváth Endre, a Magyar Nemzeti Üdülési Alapítvány (MNÜA) kuratóriumi elnöke korábban a fogyatékosokat képviselő szervezeteket külön is arra biztatta, minél több tagjuk nyújtson be pályázatot, mert több olyan üdülő is van, amelynek legalább egy része akadálymentesített, így alkalmas például a mozgássérültek vagy a vakok és gyengén látók számára is.

A pályázat normatív, vagyis ha valaki megfelel a feltételeknek, megkapja a támogatást - legalábbis a rendelkezésre álló forrás kimerüléséig.
A támogatás összege 40 ezer forint, ehhez az érintetteknek 10 ezer forint önrészt kell vállalniuk. A fogyatékosokat kísérők 20 ezer forintos támogatásához pedig 5 ezer forintos önrészre van szükség.

A fogyatékosok pályázatainak elbírálásnál előnyt élveznek azok, akiknek a havi járandóságuk kevesebb mint 120 ezer forint, de az ennél magasabb összeg sem kizáró ok.
A pályázati kiírás részletei megtalálhatók a www.erzsebetprogram.hu internetes oldalon, továbbá tájékoztatást lehet kérni a 06-1-371-32-42-es telefonon.

Az Erzsébet-program lényege, hogy - a kormány döntése értelmében - az Erzsébet-utalványok forgalmazásából befolyó összeget szociális üdültetésre fordítják. Az alapítvány a támogatásokat névre szóló üdülési szolgáltatás formájában, több választási lehetőséget kínálva, állami üdülőkben biztosítja.

Forrás: MTI

Vissza
2012.
február
22. 12:06

Még lehet jelentkezni az Erzsébet-programra

Még lehet jelentkezni az Erzsébet-programra Még nyolc napig lehet jelentkezni a nagycsaládosok, a fogyatékkal élők, a nyugdíjasok és a szociális intézmények dolgozói számára kiírt, összesen kétmilliárd forint értékű Erzsébet-program első elemeként meghirdetett pályázatra – hívta fel a figyelmet a Nemzeti Üdülési Szolgálat Kft. az MTI-nek küldött keddi közleményében.
Tovább
Kapcsolat
Nemzeti Civil Alapprogram
A program a Nemzeti Civil Alapprogram támogatásával valósult meg.

Magyar Távirati Iroda

Kikötő pART