2013.
február
09. 09:05

Szeretnek utazni a brit nyugdíjasok

Címkék:
London Az egyik legforgalmasabb brit online utazási iroda, az elsősorban üdülési túracsomagokat árusító TravelSupermarket összehasonlító elemzést készített ügyfelei utazási szokásairól - olvasható a TTGHungary Hírlevelében.

A tanulmány szerzői 5000 tranzakció részletes vizsgálata alapján arra a következtetésre jutottak, hogy az 50-59 év közötti angol turisták sokkal nagyobb számban érdeklődnek az új vagy kevésbé ismert nyaralási helyszínek iránt, mint a fiatalabb korosztályhoz tartozók, akik inkább a világ közkedvelt, népszerű célpontjait részesítik előnyben. Ugyanakkor a várható költségek tekintetében a 60-69 év között britek a legnagyvonalúbbak, azaz náluk nem az adott utazási csomag ára az elsődleges szempont.

A TravelSupermarket elemzői szerint a legtöbb időt – átlagosan 11,15 napot – a nyugdíjasok töltenek el nyaralással, s közülük sokan akadnak, akik egy évben kikapcsolódás céljából kétszer-háromszor is útra kelnek. A kempinges vagy lakókocsis nyaralási forma a 40-49 év közötti korosztály körében a legnépszerűbb, míg a 18-29 éves angolok többsége úgy nyilatkozott, hogy csak Nagy-Britannián kívül tudja elképzelni a nyaralását. Utóbbiak körében egyébként a legnépszerűbb turisztikai régió Ázsia és a Csendes-óceán térsége.

Forrás: zipp.hu

Vissza
Kapcsolat
Nemzeti Civil Alapprogram
A program a Nemzeti Civil Alapprogram támogatásával valósult meg.

Magyar Távirati Iroda

Kikötő pART