2011.
július
13. 11:19

Szijjártó: senki semmilyen nyugdíjat nem akar csökkenteni

Címkék:
szíjjártó Komoly törvénykezési munkára lehet számítani a második félévben - hangsúlyozta a miniszterelnök szóvivője egy tévéműsorban. A politikus azt mondta, a nyugdíjakat nem akarják csökkenteni.

2012 január 1-jével lép hatályba az új alaptörvény, mely 28 helyen írja elő sarkalatos törvény megalkotásának kötelezettségét - mondta Szijjártó Péter az Este című műsorban hétfőn. Ez azt jelenti, hogy olyan 30-35 törvényt meg kell alkotni, vagyis egy komoly munkára lehet számítani a második félévben. Ha valaki arra bazírozik, hogy majd most lassítani fogunk, és kevesebb munka jár a parlamenti képviselőséggel, akkor azt ki kell ábrándítanom. Hasonlóan tempós, hasonlóan feszes menetrenddel rendelkező félév lesz. Amikor ellenzéki képviselők arról beszélnek, hogy ez nagyon sok munka, akkor azt tudjuk nekik mondani, hogy az elmúlt nyolc évben talán nem kellett volna tönkretenni az országot – hangsúlyozta Szijjártó.

Szőcs Erika szocialista képviselő állítására, miszerint most jobban megéri otthon maradni, és a foglalkoztatást helyettesítő támogatás adott esetben több, mint amit valaki közmunkásként kaphat, Szijjártó úgy reagált: olyan rendszert hoznak létre, melyben munkát vállalni és dolgozni sokkal jobban megéri majd, mint segélyre várni. Szerinte épp az a problémája az országnak, hogy Szőcs Erika és elődei elhitették az emberekkel azt az illúziót, hogy munka nélkül is meg lehet élni. Ma Magyarországon többen élnek állami forrásokból, mint a piacról, ennek véget kell vetni, az államadósságot újratermelő rendszereket át kell szervezni – mondta a szóvivő.

Arra a kérdésre, hogy a kormány akarja-e csökkenteni az öregségi nyugdíjminimumot, leszögezte: senki semmilyen nyugdíjat nem akar csökkenteni.

Forrás: Adózóna

Vissza
2011.
július
12. 10:12

Behúzzák a kéziféket – Készül a 2012-es költségvetés

Behúzzák a kéziféket – Készül a 2012-es költségvetés Újabb szigorú megszorítások jönnek a közszférában befagyasztják a béreket és a nyugdíjasok sem számíthatnak emelésre.
Tovább
2011.
június
07. 15:28

Mégis jó volt a magánnyugdíjrendszer

Mégis jó volt a magánnyugdíjrendszer A magán-nyugdíjpénztári tagok többségének lesz reálhozama vagy tagi kiegészítése, bár konkrét számokról és összegekről még korai lenne beszélni, nyilatkozta a Duna Televízióban Binder István a Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyeletének (PSZÁF) szóvivője. Az állami nyugdíjrendszerbe átlépők a nyár folyamán megtudják, hogy volt-e reálhozamuk kötelező magánnyugdíj-pénztárukban, s ha igen, az összeget augusztus 31-ig utalják vissza nekik.
Tovább
2011.
július
11. 09:19

Mégis jogosultak lehetnek állami nyugdíjra a pénztáraknál maradók?

Mégis jogosultak lehetnek állami nyugdíjra a pénztáraknál maradók? Szakértők szerint nagy jelentősége van annak, hogy az Alkotmánybíróság a magán-nyugdíjpénztári rendszer visszarendeződésének megágyazó törvény kapcsán a hozzá benyújtott keresetekről nem végzés-, hanem határozattervezetet kezd el tárgyalni a mai napon.
Tovább
2011.
július
08. 20:10

Nyugdíjháború: nem áll meg a kormány

Nyugdíjháború: nem áll meg a kormány Nem áll meg a kormány az eddigi intézkedéseknél, azaz a magánnyugdíj-pénztárak államosításánál és a korhatár előtti nyugdíjak megszüntetésénél, hanem az öregségi nyugdíjrendszer teljes átalakítását is napirendre tűzi. Ha a NEFMI koncepciója megvalósul, akkor a jelenleg aktív korúak nyugdíjasként vagy munkanélküliként biztos éhezésnek nézhetnek elébe, hacsak nem gondolnak valamilyen formában az öngondoskodásra - írja a HETEK.
Tovább
2011.
július
12. 13:23

Rossz hírt kaptak a nyugdíjasok, de jöhet a fordulat

Rossz hírt kaptak a nyugdíjasok, de jöhet a fordulat Még mindig az átlagoshoz képest magasabban jár a nyugdíjas inflációs árindex, azaz számukra még drágább az élet. A következő hónapokban változhat a helyzet.
Tovább
Kapcsolat
Nemzeti Civil Alapprogram
A program a Nemzeti Civil Alapprogram támogatásával valósult meg.

Magyar Távirati Iroda

Kikötő pART