2012.
március
26. 13:03

Színészképek a támfalon

Címkék:
színészképek Átadták a nemzet színészeit ábrázoló faldekorációt a Nemzeti Színház megnyitásának 10. évfordulója alkalmából a Rákóczi híd pesti hídfőjénél.

A Suppré-Neopaint faldekorációs csoport kevesebb mint tíz nap alatt festette meg a Nemzet Színészei cím néhai birtokosainak portréit a Rákóczi híd - volt Lágymányosi híd - pesti oldalának szürke támfalára.
A portrékkal a csoport és a Nemzeti Színház Agárdy Gábor, Bessenyei Ferenc, Komlós Juci, Kállai Ferenc, Garas Dezső, Lukács Margit, Sinkovits Imre, Zenthe Ferenc és Raksányi Gellért színművészek előtt fejezi ki tiszteletét.

A falfestés koncepciója és kivitelezése a Suppré-Neopaint nevéhez köthető. A kreatív csoport a projekt megvalósításához szakmai partnerként a Nemzeti Színházat kérte fel. A színház az elhunyt színészek portréinak megfestéséhez a hozzátartozók beleegyezését kérte. A festményről Darvas Iván arcképe azért hiányzik, mert a portréfestéshez özvegye nem járult hozzá - áll a Suppré-Neopaint közleményében.

Az alkotók hivatalos pénzügyi támogatás nélkül valósították meg a projektet. A festéssel a csoport fel akarja hívni az önkormányzatok figyelmét arra, hogy milyen rendhagyó módon és gyorsan válhat szebbé egy kopott, szürke falfelület.

Forrás: MTI

Vissza
Kapcsolat
Nemzeti Civil Alapprogram
A program a Nemzeti Civil Alapprogram támogatásával valósult meg.

Magyar Távirati Iroda

Kikötő pART