2012.
február
23. 10:22

Szlovákia - Fejenként 214 euróba kerül a görög mentőöv

Görög imázs A Szabadság és Szolidaritás szerint az ország minden állampolgárának fejenként 214 euróba kerül a görögök megmentése - beleértve a nyugdíjasokat és a fiatalkorúakat is. Az eurozóna pénzügyminiszterei az éjszaka 130 milliárd eurós segély nyújtásáról állapodtak meg Görögország részére.

"A legrosszabb az, hogy a szlovákok számára az a fejenkénti 214 euró valóban nagyon sok pénz" - jelentette ki Martin Chren, a párt képviselője. Elmondása szerint ebből az összegből karácsonyi nyugdíjat lehetne fizetni, törleszteni a kórházak adósságát, vagy új kórházi felszerelést vásárolni. "A pénz nagy valószínűséggel egy fekete lyukban landol, a görögöket pedig ennek ellenére sem sikerül megmenteni" - tette hozzá a képviselő.

Jozef Kollár, a parlament pénzügyi bizottságának elnöke szerint az összeget sokkal inkább Görögország eurozónából való kilépésére és a drachma visszahozatalával kapcsolatos költségekre lehetne fordítani. "Az SaS ugyanakkor nem görög-, vagy unióellenes, a közös pénznem ellen sem kíván beszélni" - hangsúlyozta Kollár.

Chren elmondása szerint a Szabadság és Szolidaritás az irányított államcsődben látja a görög probléma megoldását, ráadásul Iveta Radičová kormányfő korábban kijelentette, "egy centet sem kapnak a görögök" a szlovák hozzájárulásból az eurósáncba.

Forrás: Kitekintő

Vissza
Kapcsolat
Nemzeti Civil Alapprogram
A program a Nemzeti Civil Alapprogram támogatásával valósult meg.

Magyar Távirati Iroda

Kikötő pART