2010.
április
30. 08:56

Szociális kártya a II. kerületben is

Címkék:
Vásárlás A II. Kerületi Önkormányzat kedvezményes élelmiszer-vásárlást biztosító szociális kártyát vezetett be. A II. kerületben több ezer olyan nyugdíjas vagy nagycsaládos él, akik jogosultak a Szociális kártya igénylésére. Az elmúlt hetekben közel százan éltek ezzel a lehetőséggel.

A képviselőtestület tavaly fogadta el rendeletét a kedvezményes élelmiszer-vásárlási lehetőség igénybevételének feltételeiről, amely alapján önként vállalt önkormányzati feladatként rászoruló időseket és nagycsaládosokat támogat. A kedvezményezettek április 1-jétől igényelhették a kártyát, amellyel, az önkormányzattal szerződésben álló élelmiszerboltokban olcsóbban vásárolhatják meg az alapélelmiszerek meghatározott körét és mennyiségét.

Kik jogosultak a kedvezményes élelmiszer-vásárlási igazolványra?

Azok a nyugdíjban vagy nyugdíjszerű ellátásban részesülők, akiknek háztartásában az egy főre jutó havi jövedelem nem haladja meg az öregségi nyugdíj mindenkori legkisebb összegének másfélszeresét (ez jelenleg 42.750.- Ft), továbbá akik rendszeres gyermekvédelmi kedvezményben részesülnek, valamint azok a szülők, akik négy vagy ennél több gyermeket nevelnek a háztartásukban.

Milyen mennyiséget lehet kedvezményesen vásárolni az alapélelmiszerekből?

A szociális boltban jogosultanként, illetve gyermekenként, és naptári hónaponként kedvezményesen vásárolható mennyiségek: 6 liter tej, 6 kg kenyér, 1 kg cukor, 1 kg liszt, 1 kg rizs, 1 liter étolaj.

A nagycsaládosok esetében a kártyát a szülők kapják, de a gyermekek jogán, tehát például négy gyermek esetében négyszeres mennyiség megvásárlására jogosultak. Az adott hónapban fel nem használt kedvezmény nem vihető át a következő hónapra.

A kedvezményezettek jelenleg az önkormányzattal szerződésben álló 7 élelmiszerboltban vásárolhatják meg olcsóbban az alapélelmiszereket. A következő hónapokban mind az elfogadóhelyek számát, mind a kedvezményezettek körét bővíteni kívánja az önkormányzat.

A kártyák előállítására az Önkormányzat a Mozgássérült Emberek Rehabilitációs Központjával kötött együttműködési megállapodást, amelynek keretében mozgásukban korlátozottak jutnak munkához.

Forrás:Önkormányzati Sajtószolgálat
 

Vissza
2010.
február
27. 11:07

2050-re a nyugdíjasoké lesz a világ?

2050-re a nyugdíjasoké lesz a világ? Egy friss tanulmány szerint 2021-re minden negyedik magyar 60 évesnél idősebb lesz, a fiatalok száma pedig történelmi mélypontra, kétmillió alá zuhan. 2050-re a legnépesebb korosztály a 75 éveseké lesz.
Tovább
2009.
november
23. 13:35

Bizalmi állás a falvakban

Bizalmi állás a falvakban Segít az idősek orvoshoz, gyógyszerhez jutásában, elviszi a gyermekeket iskolába, a kismamákat vásárolni. Mindeközben meghallgatja a helyben élők problémáit. Országszerte 1200-an vannak ők, a falugondnokok. Hogyan telik a falugondnok egy napja? A közelmúltban Budapesten rendezett Szociális Expón is bemuatkozott a szolgálat
Tovább
Kapcsolat
Nemzeti Civil Alapprogram
A program a Nemzeti Civil Alapprogram támogatásával valósult meg.

Magyar Távirati Iroda

Kikötő pART