2012.
október
11. 20:03

Szociális konferencia Sopronban

Sopron Az Idősek Európai Háza Alapítvány, a Flandorffer Ignác Szociális Intézmény Sopron,valamint a Nyugat-magyarországi Egyetem Benedek Elek Pedagógiai Kar szervezésében két napos tudományos tanácskozás kezdődött Sopronban.

A konferencia szakmai elvárásokat fogalmaz meg az aktívan és egészségben megélt időskor ösztönzésére, a generációs különbségek kiegyenlítésére.
Szakemberek, előadók közösen fogalmaznak meg irányelveket, alapelveket az időskorral, a szépkorúakkal kapcsolatban. A két nap alatt olyan előadók és témák kerülnek előtérbe: mint dr. Amberger Erzsébet (GYMS Megyei Tisztifőorvosí) előadása az egészségben megélt időskorral, vagy a kunszigeti polgármesterasszony Lendvai Imréné ismertetője arról, mit tett és mit tehet az önkormányzat az idős lakosság testi-lelki egészségéért. Mindezek mellett több helyi és a szakma elismert hazai képviselője tart előadást.
dr. Sütő Teréz, az Idősek Európai Háza Alapítvány elnöke, megnyitójában sajnálatát fejezte ki, mivel előreláthatólag ez a 18. az utolsó ilyen konferencia, a jövőben már nem tartanak ilyen jellegű szakmai tanácskozást. A konferencia pénteken, szakmai ismertetővel zárul.

Forrás: Corvinus Rádió

Vissza
Kapcsolat
Nemzeti Civil Alapprogram
A program a Nemzeti Civil Alapprogram támogatásával valósult meg.

Magyar Távirati Iroda

Kikötő pART