2012.
december
13. 15:44

Szócska: 2013 a népegészségügyi mozgósítás éve lesz

Címkék:
Szócska Miklós Az Emberi Erőforrások Minisztériumának egészségügyért felelős államtitkára egy egészségügyi konferencián beszélt erről. Szócska Miklós kifejtette: az elmúlt két évben 14 országos kampányt indítottak, de ezek mellett számos más intézkedés is történt, ilyen a nemdohányzók védelméről szóló törvény szigorítása vagy a dizájner drogok visszaszorítását célzó szabályozás. A népegészségügy fejlesztése 2013-ban pedig még célzottabb koordinálás mellett folytatódik.

Az államtitkár elmondta, hogy a népegészségügyi egészségkommunikáció, egészségfejlesztés területein már év elején több pályázat kiírása várható, továbbá hamarosan elindul a háziorvosi alapellátás modellje is, amelyben a megelőzési kapacitásokat fogják bővíteni.

Ezek mellett kitért arra is, hogy várhatóan januárban megjelenik az elektronikus egészségügyi (e-health) stratégia is, amely egyebek között az e-receptről, az e-beutalóról is szól majd.

Szócska Miklós előadásában felidézte az egészségügyi ellátórendszer idei átalakítását is. Szólt arról, hogy a parlamenti zárószavazásra váró egészségügyi salátatörvényhez benyújtott módosító indítvány rendelkezik a járóbeteg-ellátó intézmények átvételéről. Ennek értelmében az önkormányzatoknak február 15-ig kell nyilatkozniuk arról, hogy továbbra is vállalják-e ezen intézmények működtetését, vagy átadják őket. Az intézmények átvétele május elsején következik. Az ellátórendszer fejlesztésében a járóbeteg-ellátás újrahangolása a következő lépés - mondta az államtitkár.

Forrás: MTI

Vissza
Kapcsolat
Nemzeti Civil Alapprogram
A program a Nemzeti Civil Alapprogram támogatásával valósult meg.

Magyar Távirati Iroda

Kikötő pART