2012.
november
21. 17:13

Szócska Miklós videoüzenetben nyugtatja a nyugdíjasokat

Címkék:
Szócska Miklós Szócska Miklós egészségügyi államtitkár a kormány honlapjára szerdán felkerült videóban személyesen nyugtatja meg a nyugdíjasokat, hogy nem tervezik sem a szolgáltatási csomag csökkentését, sem az egészségbiztosítási járulék bevezetését nekik.

Az államtitkár ezzel Bodrogi József szavaira reagált, aki a Napi Gazdaság Az egészség ára című konferenciáján szólalt fel szerdán. Bodrogi József - a meghívó szerint miniszteri biztosként - arról beszélt, valahogyan meg kell oldani, hogy a nyugdíjasok egészségügyi járulékot fizessenek. Azt mondta, például a nyugdíjak bruttósításával fedezni lehetne a nyugdíjasok egészségügyi ellátását. Hozzátette továbbá, hogy vagy az egészségügyi járulék mértékét kell emelni, vagy az ahhoz tartozó szolgáltatási csomag tartalmát kell szűkíteni. Megjegyezte ugyanakkor, hogy ez jelenleg nincs napirenden.

A felszólalással kapcsolatban előbb az Emberi Erőforrások Minisztériumának (Emmi) egészségügyi államtitkársága, majd a Kormányszóvivői Iroda is közleményt juttatott el az MTI-hez, jelezve, hogy Bodrogi Józsefnek a Semmelweis Terv végrehajtásának koordinálásáért felelős miniszteri biztosi megbízatása november 13-án lejárt, így semmilyen jogosultsága nem volt arra, hogy a kabinet nevében nyilatkozatot tegyen.

A Napi Gazdaság szerdai konferenciáján Szócska Miklós is előadást tartott volna, ám az államtitkár a kormányülés elhúzódása miatt nem tudott részt venni a rendezvényen.

Szócska Miklós a videofelvételen kiemelte: sem a szolgáltatási csomag csökkentése, sem pedig a nyugdíjasok egészségbiztosítási járulékkal való terhelése nincs sem a kormány, sem pedig az egészségügyi államtitkárság napirendjén. Ezzel foglalkozó háttérmunka nem zajlik - tette hozzá.

Az államtitkár hangsúlyozta: továbbra is szolidaritási, kockázatközösség alapú közszolgálati egészségügyet építenek, amelybe ez a két megoldás nem fér bele.

Forrás: MTI
 

Vissza
2012.
november
21. 14:21

Meg kell oldani a nyugdíjasok járulékfizetését

Meg kell oldani a nyugdíjasok járulékfizetését Valahogyan meg kell oldani, hogy a nyugdíjasok egészségügyi járulékot fizessenek - mondta a Semmelweis Terv végrehajtásának koordinálásáért felelős volt miniszteri biztos.
Tovább
Kapcsolat
Nemzeti Civil Alapprogram
A program a Nemzeti Civil Alapprogram támogatásával valósult meg.

Magyar Távirati Iroda

Kikötő pART