2011.
február
20. 06:15

Sztárok az időskorról

Címkék:
pécsi tv Hazánkban eddig példa nélkül álló módon dogozza fel az idős korosztály és a fiatalság viszonyát a Pécs TV nemrég indult „Korhatár nélkül” című műsora. A képernyőn sztárvendégeink idézik fel szüleikkel, mestereikkel kapcsolatos emlékeiket, továbbá a generációs problémák is szóba kerülnek minden második szerdán este fél hat és 18 óra között.

Az új műsort minden korosztály számára tudom ajánlani, a fiatalok számára pedig kifejezetten tanulságos is lehet – vélekedik Szijártó Ildikó, a „Korhatár nélkül” házigazdája. Ismert közéleti szereplők, művészek, kutatók vallanak arról, mit jelentett életükben, szakmai fejlődésükben az idősebb mester – tette hozzá a Pécs TV műsorvezetője.

Golyák Csaba, a számtalan nemzetközi elismeréssel kitüntetett mesterszakács az tisztelet és a szakmai alázatosság fontosságát hangsúlyozta. Gyurok János szociológus abba is bevezette a nézőket, hogy a különféle távoli kultúrákban miként bánnak az öregekkel. Mánfai György fotóművész az idős arcokban rejlő szépségről beszélt.

A televíziós magazinban olyan idős embereket is láthatnak a nézők, akik számára a kor nem akadály, ha az aktív időtöltésről van szó. Bemutattuk a Nyugdíjas Pedagógusok Barátságkórusát, amelynek legidősebb tagja 86 éves. Bódis Irén színművész, aki már 58 éve színpadon van és mind a mai napig játszik, az örök fiatalság titkáról faggattuk.

Forrás: PécsMa

Vissza
2010.
december
20. 19:09

Ezüstrókák - A kor nem számít

Ezüstrókák - A kor nem számít Ha valaki még mindig azt hiszi, hogy az internet a fiatalok bolondériája, gyorsan felejtse el: az Unió után most Amerikában is kiderült egyszer és mindenkorra, hogy az idősek is rákaptak a legtöbb netes elfoglaltságra. Van, amiben még jobbak is. Természetesen ők is wifiről csatlakoznak, ha tehetik.
Tovább
2010.
november
18. 11:07

Mérje meg, milyen öreg!

Mérje meg, milyen öreg! Vajon korunknak megfelelő-e az agyműködésünk, a szívműködésünk, az érrendszerünk, az idegállapotunk? Jogos a kíváncsiság, mivel kutatók szerint a szervezet mentális leépülése egyeseknél már 30 éves kortól megkezdődhet.
Tovább
2010.
szeptember
02. 07:37

Mi az az öregedés?

Mi az az öregedés? Egy szó, amit mindenki használ, és mindenki mást ért rajta. Egy természetellenes félelmekkel övezett természetes folyamat okai és kezelése.
Tovább
2010.
március
29. 10:37

Milyen öreg az idős?

Milyen öreg az idős? Ön szerint hány éves kortól számít valaki idősnek? Nos, a válasza valószínűleg attól függ, hogy hányadik évét tapossa. Míg ugyanis a fiatalok szerint már alig néhány esztendővel az ötödik x után beköszönt az öregkor, az idősebb korosztály jóval későbbre, 67 éves korra datálja a hajlott kor kezdetét.
Tovább
Kapcsolat
Nemzeti Civil Alapprogram
A program a Nemzeti Civil Alapprogram támogatásával valósult meg.

Magyar Távirati Iroda

Kikötő pART