2011.
május
24. 23:56

Sztrájkbizottság: a kormány elfogadta az egyeztetett előterjesztést

Címkék:
Pintér Sándor belügyminiszter Pintér Sándor kedden arról tájékoztatta a Rendvédelmi Szervek Érdekegyeztető Fórumának érdek-képviseleti tagjait, hogy a kormány, kisebb módosításokkal, elfogadta a szolgálati nyugdíjasokat és szolgálati nyugdíjrendszert érintő előterjesztést.

 "A Hivatásunk Védelmében Sztrájkbizottság" közlése szerint a koncepció részleteiről Orbán Viktor miniszterelnök, az országos parancsnokok bevonásával, május 30-án, személyesen egyeztet a fegyveres és rendvédelmi szakszervezetek vezetőivel.

A belügyminiszter által előterjesztett javaslat lényegesen kedvezőbb az eredeti kormányzati elképzeléseknél. A legújabb tervek szerint a szolgálati nyugdíjasok reaktiválása csak önkéntes alapon történhet, és azok sem veszítik el nyugdíjukat, akik a visszatérést nem vállalják. Az aktív állományúaknak szigorításokkal ugyan, de megmarad a korkedvezményes szolgálati nyugdíjrendszere - áll a sztrájkbizottság közleményében.

Közölték: a miniszterelnökkel folytatandó tárgyalásig a szakszervezetek kikérik a kormányzati elképzelésekről a tagság, az érintett aktív és nyugállományú kollégák véleményét.

"A Hivatásunk Védelmében Sztrájkbizottság" a tagság véleményétől és a hétfői, miniszterelnökkel folytatandó tárgyalástól teszi függővé, hogy felfüggeszti-e tevékenységét, vagy tovább folytatja küzdelmét a ,,Hivatásunk Védelmében" - áll a közleményben, amit Kónya Péter, a sztrájkbizottság vezetője írt alá.

Lázár János és Balsai István fideszes képviselő néhány napja terjesztette az Országgyűlés elé alkotmánymódosítási javaslatát, amely rögzítené: nyugdíjat az kaphat, aki elérte az általános öregségi nyugdíjkorhatárt, ugyanakkor törvény rendelkezhet arról, hogy a korhatárt még el nem érők is részesülhessenek nyugdíjban.

Forrás: Webrádió

Vissza
2011.
május
23. 23:17

A kormányszóvivő tompítja az ellentéteket

A kormányszóvivő tompítja az ellentéteket A rendészeti szervek érdekképviseleteinek több elképzelése is bekerült abba a javaslatba, amelyet Pintér Sándor belügyminiszter kedden terjeszt a kormány elé - mondta az InfoRádió Aréna című műsorában a kormányszóvivő. Nagy Anna közölte: az a kérdés, hogy mivel lehet vonzóvá tenni a rendőri vagy a tűzoltói pályát - de ez ne a korai nyugdíjba vonulás legyen.
Tovább
2011.
május
23. 23:04

Közeledtek az álláspontok Pintér és a rendvédelmi dolgozók között

Közeledtek az álláspontok Pintér és a rendvédelmi dolgozók között A rendvédelmi dolgozók sztrájkbizottságának vezetője szerint több kérdésben elfogadta a szakszervezetek érveit a belügyminiszter a korkedvezményes nyugdíjrendszer átalakításáról. Kónya Péter részleteket nem közölt a hétfői egyeztetésről, de az új javaslatcsomagot a keddi ülésen tárgyalja a kormány.
Tovább
2011.
május
24. 17:48

Orbán is tárgyalni akar a rendvédelmiekkel

Orbán is tárgyalni akar a rendvédelmiekkel Orbán Viktor is tárgyalni akar a rendvédelmi érdekképviseletek küldötteivel, derült ki a kormány keddi ülése után. Korábban Pintér Sándor belügyminiszter és a szakszervezetek is azt jelezték, hogy egyeztetéseik után kialakult a tárca új elképzelése a rendőrök és tűzoltók korai nyugdíjba vonulásáról, és már csak a kormány beleegyezése hiányzik.
Tovább
Kapcsolat
Nemzeti Civil Alapprogram
A program a Nemzeti Civil Alapprogram támogatásával valósult meg.

Magyar Távirati Iroda

Kikötő pART