2012.
június
11. 14:56

Támadás az Erzsébet-utalvány ellen?

Címkék:
Erzsébet utalvány Cáfolta az Erzsébet-utalvány állami kibocsátója és forgalmazója, hogy levelet írtak a patikáknak, amelyben további szociális juttatások - köztük a családi pótlék és a "nyugdíjak egy része" - utalványban való fizetésének tevéről esik szó.

A Népszabadság szombaton megjelent cikkében egy levélről számolt be, amely az Erzsébet utalványt kezelő szervezet elektronikus levélcíméről érkezett. A gyógyszertári vezetőket megszólító levélben az áll, hogy "az új Erzsébet-utalvány a teljes szociális hálóba való beépítése miatt (beiskoláztatási támogatás, családi pótlék, önkormányzati segély és tervezetten a nyugdíjak egy része) bővített felhasználhatóságot tesz lehetővé".

Határozottan cáfolta a Népszabadság cikkének "sugalmazásait" a Magyar Nemzeti Üdülési Alapítvány (MNÜA) és a Nemzeti Üdülési Szolgálat (NÜSZ) Kft.. Mint közleményükben írták, az Erzsébet-utalvány kibocsátója (MNÜA) és forgalmazója (NÜSZ) elhatárolódik attól a levéltől, amely "rosszindulatú és vélhetően szándékos lejáratás céljából járta be a magyar sajtót az elmúlt 24 órában". Hangsúlyozták, sem a MNÜA, sem a NÜSZ Kft. nem küldött ki a szociális juttatásokra vonatkozó valótlan állításokat, a lap által idézett elektronikus levelet nem az MNÜA és nem a NÜSZ Kft. írta, és nem az általuk használt levelezőszerverekről küldték ki.

"Sajnálattal vesszük tudomásul, hogy nem ez az első támadás az Erzsébet-utalvány és az Erzsébet-program ellen. E nemtelen és hazug támadások egyetlen célja az lehet, hogy elbizonytalanítsa a sikeresen felépített elfogadóhelyi hálózatot és mindazokat a munkavállalókat, akik Magyarország új étkezési utalványát választották, és ezzel a felelős döntésükkel támogatják a kormányt a rászorulókat segítő Erzsébet-program kiépítésében."- írják sajtóanyagukban.

A Népszabadságnak az Emberi Erőforrások Minisztérium úgy nyilatkozott, hogy a szociális államtitkárságon nem tudnak arról, hogy tervben lenne a családi pótlék és a nyugdíjak egy részének utalványban történő folyósítása. A tárca azt is hangsúlyozta, hogy hatályos kormányrendelet szól arról, mely szociális juttatásokat folyósítanak Erzsébet utalványban, ezek között a családi pótlék nem szerepel.

Forrás: HR Portál

Vissza
2012.
június
09. 10:52

A nyugdíj egy része is utalványban jöhet

A nyugdíj egy része is utalványban jöhet Döbbenten vette kézbe a Magyar Nemzeti Üdülési Alapítvány június 5-én kelt levelét egy fővárosi patika tulajdonosa. A levélben arról tájékoztatják a gyógyszertári vezetőket, hogy az új Erzsébet-utalvány szeptember elsejétől a Nemzeti Üdülési Szolgálat Kft. (NÜSZ) által kialakított terminál segítségével „érvénybe lép”.
Tovább
Kapcsolat
Nemzeti Civil Alapprogram
A program a Nemzeti Civil Alapprogram támogatásával valósult meg.

Magyar Távirati Iroda

Kikötő pART