2011.
április
16. 17:48

Tartsa karban az agyát a közösségi oldalakkal

Címkék:
internet Érdekes megállapításra jutottak olasz kutatók: a Facebookkal és a Youtube-bal az idősek karban tarthatják az agyukat, ráadásul az ilyesfajta oldalak használata csökkenti az öregkori depresszió kialakulásának esélyét.

Azoknak a nyugdíjasoknak, akik rendszeresen látogatják a közösségi oldalakat, és például gyakran használják a Skype-ot „jobban vág az agyuk” kortársaiknál, állítja egy nemrég megjelent tanulmány. Az is kiderült belőle, hogy az internethasználat csökkenti a szorongást, a stresszt és a depressziót, és persze segít az öregebbeknek kiépíteni saját közösségi hálójukat.

A kutatók idős embereket vizsgáltak, akik Észak-Olaszországban idősek otthonában élnek. Notebookot, vezeték nélküli internetkapcsolatot biztosítottak számukra, és megtanították őket arra, hogyan használhatják a közösségi oldalakat, és hogyan videotelefonálhatnak a Skype-pal. Egyértelműen kiderült, hogy azok az öregek, akik a magukévá teszik a korszerű technológiát, sokkal jobb memóriával dicsekedhetnek és sokkal éberebbek is, mint az internettől érintetlen társaik. A kutatás vezetője szerint a Facebook jelenti az ablakot a világra ezeknek az embereknek, segít abban, hogy még ha nem is mozgékonyak, tarthassák a kapcsolatot fiatalabb családtagjaikkal.

Tényleg lehet valami abban a mondásban, hogy „addig vagy fiatal, amíg lépést tartasz a változással, fejlődéssel”.

Forrás: techline.hu

Vissza
2009.
december
15. 16:10

Ezerrel szörfölnek a 'netnagyik'

Ezerrel szörfölnek a 'netnagyik' Már 5 ezer időskorú 'nebuló' végezte el az internethasználat praktikáit bemutató Kattints rá, Nagyi! elnevezésű oktatóprogramot.
Tovább
2010.
december
20. 19:09

Ezüstrókák - A kor nem számít

Ezüstrókák - A kor nem számít Ha valaki még mindig azt hiszi, hogy az internet a fiatalok bolondériája, gyorsan felejtse el: az Unió után most Amerikában is kiderült egyszer és mindenkorra, hogy az idősek is rákaptak a legtöbb netes elfoglaltságra. Van, amiben még jobbak is. Természetesen ők is wifiről csatlakoznak, ha tehetik.
Tovább
2010.
március
09. 15:29

Nyugdíjasoknak szóló médiát akarnak a nyugdíjasok

Nyugdíjasoknak szóló médiát akarnak a nyugdíjasok Vajon nyugdíjuk megőrzi-e vásárlóerejét? Uniós összehasonlításban hogyan értékelhető a magyar nyugdíjrendszer? Miért nincs Magyarországon kimondottan a nyugdíjasokhoz szóló média? Ezekről a kérdésekről is szó esett az Idősügyi Tanács szervezte képzések során.
Tovább
Kapcsolat
Nemzeti Civil Alapprogram
A program a Nemzeti Civil Alapprogram támogatásával valósult meg.

Magyar Távirati Iroda

Kikötő pART