2012.
március
28. 11:20

Tavaszi renoválás: próbálta már a sófürdőt?

Címkék:
só A tavasz a testi-lelki megújulás, a méregtelenítés időszaka. Nem kell önsanyargató koplalásra vagy méregdrága kezelésekre gondolni, vannak egyszerű és olcsó módszerek is, amelyek ősidők óta beváltak. Ilyen például a sófürdő, amelyet otthon is bátran elvégezhetünk. Szakemberek szerint egy félórás sófürdő salaktalanító hatása megfelel egy háromnapos böjtnek.

A sófürdő akkor ér valamit, ha a fürdővíz legalább egy százaléknyi sót tartalmaz. Ha bírja a bőrünk, a koncentrációt növelhetjük, de a sótartalom soha ne haladja meg a tíz százalékot. Ha a leghígabb oldatot választjuk, akkor egy átlagos méretű, nagyjából száz liter űrtartalmú kád vizében egy kiló kristálysót kell feloldanunk. A só mennyiségét legfeljebb tíz kilóig növeljük. Minél magasabb a koncentráció, annál nagyobb a méregtelenítő hatás.
Szórjuk a sót a kád aljára, vagy ha van úgynevezett sópárnánk, azt helyezzük a vízsugár alá. Először engedjünk rá kevés forró vizet, mert így gyorsabban feloldódik. Ha a só elolvadt, engedjük teli a fürdőkádat langyos vízzel, hogy a fürdőnk testhőmérsékletű, 37 C-fokos legyen. Így a szervezetnek nem kell energiát kifejtenie a hőmérséklet kiegyenlítésére.

Amikor sófürdőt veszünk, ne használjunk semmiféle kozmetikumot, se fürdőhabot, se sampont, se szappant. Töltsünk legalább húsz, de inkább harminc percet a kádban teljesen ellazulva. A fürdés után ne öblítsük le a bőrünket, csak itassuk le a vizet róla, majd, ha tehetjük, pihenjünk le egy kicsit.

A tisztító kúrához nem alkalmas a konyhasó. A leghatásosabbak a Holt-tengerből és a Himalájából származó kristályok. Ezek nemcsak méregtelenítenek, hanem a bőrt is látványosan megszépítik. A sófürdőt egy-két héten át érdemes megismételni minden második napon.

Forrás: stop.hu

Vissza
Kapcsolat
Nemzeti Civil Alapprogram
A program a Nemzeti Civil Alapprogram támogatásával valósult meg.

Magyar Távirati Iroda

Kikötő pART