2013.
január
14. 17:36

Tél van - Egy hónap alatt 12 ezren fordultak a Vöröskereszthez

Címkék:
Magyar Vöröskereszt Több mint tizenkétezer embernek segített a Magyar Vöröskereszt december 13. és január 13. között tartós élelmiszerrel, meleg téli ruházattal és esetenként tűzifával. A humanitárius szervezet munkatársai több mint 55 főt mentettek meg a kihűléstől. Többségüket az utcáról vitték be a szervezet valamelyik szociális ellátó intézményébe, de sokan kerültek bajba saját fűtetlen otthonukban is.

A Magyar Vöröskereszt a főváros mellett több megyében is – egyebek mellett Zalában, Borsodban, Veszprémben - teajáratot üzemeltet. Az utcai szociális szolgálat munkatársai naponta többször bejárják a hajléktalanok által lakott területeket és forró italt, szükség esetén takarót osztanak. A humanitárius szervezet nappali és éjszakai melegedői - az igényeknek megfelelően - megnövelt kapacitással várják a hajléktalan rászorulókat.

"A téli hideg minden évben komoly veszélyt jelent a hajlék nélkül élőkre és az egyedülálló idősekre, de egyre több a nehéz anyagi körülmények között lévő család is. A kihűléses halálesetek megelőzésében mindenki segíthet, ha több figyelmet fordít a környezetében élőkre, elsősorban a magányosan élő idős emberekre és az utcán élő hajléktalanokra" – idézte a közlemény Kardos István, a Magyar Vöröskereszt főigazgatója szavait.

Forrás: MTI

Vissza
Kapcsolat
Nemzeti Civil Alapprogram
A program a Nemzeti Civil Alapprogram támogatásával valósult meg.

Magyar Távirati Iroda

Kikötő pART