2011.
december
13. 10:27

Temetési "részvét" a világhálón

Címkék:
gyertyák Nagy-Britannia: Stafford Borough elöljárói egy kápolnában helyezték el a kamerákat, amelyek révén a világhálón tanúi lehetnek a gyászszertartásnak a legtávolabbi rokonok és a legközelebbi barátok egyaránt anélkül, hogy ott lennének a temetésen. A közvetítések nem nyilvánosak, csakis kóddal tekinthetők meg, az elhunyt hozzátartozóinak engedélyével.

Az önkormányzat elsősorban azokra gondolt, akik valamilyen betegség, vagy nagy távolság okán nem tudnak megjelenni személyesen elhunyt szerettük temetésén, de "részvétük" a világháló révén legalább közvetve biztosított.
A netes kápolnának 80 ezer műből álló temetési zeneválasztéka is van - adta hírül a BBC brit sajtóorgánum.

Forrás: MTI

Vissza
2011.
március
14. 09:15

Gyászjelentés első kézből: mindenki a saját nekrológját írja

Gyászjelentés első kézből: mindenki a saját nekrológját írja Arra kérték egy angol falu lakóit, hogy saját maguk írják meg a helyi lapba szánt gyászjelentésüket. A Wiltshire grófságbeli falu, Lydiard Millicent életéről havilap ír Lydiards Magazine címen. A folyóiratot - amely gyászjelentéseket is közöl - egy 87 éves szerkesztő, bizonyos Constance Reed gondozza, de már nehezen bírja a munkát. "Hasznos lenne, ha az itt maradók megírnák saját gyászjelentésüket, mielőtt meghalnak" - idézte a BBC brit közszolgálati adó internetes oldala az idős szerkesztőasszonyt. "Amikor a család és a barátok gyászolnak, nem igazán akarnak asztalhoz ülni, hogy megírják az elhunyt életútját" - jegyezte meg Reed.
Tovább
Kapcsolat
Nemzeti Civil Alapprogram
A program a Nemzeti Civil Alapprogram támogatásával valósult meg.

Magyar Távirati Iroda

Kikötő pART