2011.
március
02. 21:35

Tiltakoznak a rendőrök, tűzoltók

tűz A Belügyi és Rendvédelmi Dolgozók Szakszervezete (BRDSZ) tiltakozik az ellen, hogy kilátásba helyezték a fegyveres testületeknél dolgozók korkedvezményes nyugdíjba vonulásának megszüntetését. A rendőrök, tűzoltók, katasztrófavédők megdöbbenéssel értesültek a törvényes jogosultságaik egyoldalú megcsonkításának híréről.

A BRDSZ tiltakozik az ellen is, hogy ismét riogatják a hivatásos állományból már nyugdíjba ment munkatársaikat. A szakszervezet kifogásolja azt is, hogy kétségessé tennék a már megszerzett és törvényekben rögzített jogokat a rendvédelem területén. A BRDSZ úgy ítéli meg, hogy ezzel a bejelentéssel a politikai döntéshozók egy olyan megállíthatatlan és visszafordíthatatlan folyamatot indítottak el, amelynek a következményeivel nem számoltak.

A Széll Kálmán Tervben nyilvánosságra hozott elképzelések előzetes egyeztetése ismételten elmaradt, pedig a tárca vezetői korábban az ellenkezőjét ígérték. A BRDSZ ezért tiltakozását fejezi ki a társadalmi párbeszéd teljes kizárása, a belügyi ágazatban működő érdekegyeztető fórumok semmibe vétele miatt - fogalmaz a közlemény.

A Magyar Vegyipari, Energiaipari és Rokon Szakmákban Dolgozók Szakszervezeti Szövetsége (VDSZ) is érthetetlennek, zavarosnak, átgondolatlannak nevezte a kormány "nyugdíjtisztogatási munkatervét" és azonnali egyeztetést követelt az ügyben

Forrás: MixOnline

Vissza
2011.
március
02. 11:20

"Zavaros nyugdíjtisztogatás"

"Zavaros nyugdíjtisztogatás" A vegyipari szakszervezet (VDSZ) azonnali egyeztetést követel nyugdíj-ügyben, mert véleményük szerint a felkészületlen, tájékozatlan döntéshozók százezrek életét kockáztatják zavaros nyugdíjtisztogatási elméletükkel - közölte az érdekképviselet.
Tovább
2011.
március
02. 08:51

125 ezer nyugdíjkérelmet utasítottak el 2010-ben

125 ezer nyugdíjkérelmet utasítottak el 2010-ben A tavalyi évben összesen 556.637 igénybejelentés érkezett a nyugdíjigazgatóságokhoz, 6,2 százalékkal több az előző évinél, és ugyanakkor 14,1 százalékkal több, összesen 124.495 elutasító határozatot hoztak - írja a Pénzcentrum.hu internetes az Országos Nyugdíjbiztosító Főigazgatóság (ONYF) 2010-es mutatóit ismertetve.
Tovább
2011.
március
01. 17:58

A szakszervezetek kritizálják a kormány tervét, de egyeztetnének

A szakszervezetek kritizálják a kormány tervét, de egyeztetnének A szakszervezetek azt várják a kormánytól a Széll Kálmán Terv bejelentése után, hogy a legrövidebb időn belül kezdjen tárgyalásokat velük a tervezett változtatások értelmezéséről és részletszabályairól - mondták egybehangzóan a kedden bejelentett intézkedésekről az MTI által megkérdezett szakszervezeti vezetők.
Tovább
2011.
március
01. 16:41

Ellenzéki össztűz a Széll Kálmán programra

Ellenzéki össztűz a Széll Kálmán programra Az ellenzék élesen bírálta a kormány strukturális programtervét, a Széll Kálmán tervet, amely részletes hiány- és államadósságpályát vázol fel a következő évekre. A LMP szerint ködösítés, a Jobbik szerint viszont brutális megszorítást jelent a program. A szocialisták szerint Matolcsy Györgynek távoznia kell a posztjáról.
Tovább
2011.
március
01. 17:40

Ki mennyi nyugdíjat kap Magyarországon?

Ki mennyi nyugdíjat kap Magyarországon? Az Országos Nyugdíjbiztosítási Főigazgatóság (ONYF) közzétette a nyugdíjban, illetve nyugdíjszerű ellátásban részesülők számát, valamint az ellátások átlagösszegeit tartalmazó statisztikáit. 2010 decemberében összesen 2 689 504-en voltak jogosultak nyugellátásra, ők átlagosan 89 225 forintot kaptak, a nyugdíjszerű ellátásokkal együtt 2 925 449-en jutottak valamilyen - átlagosan 84 429 forint összegű - ellátáshoz.
Tovább
2011.
január
10. 13:18

Korengedményes nyugdíj 2011.

Korengedményes nyugdíj 2011. A 2011-es évben a korengedményes nyugdíjazás lehetőségét az 1953-ban születettek vehetik igénybe. A szabályok szigorításának az a lényege, hogy az alapjogszabály, amely a jogosultsági feltételeket tartalmazza, 2012. január elsejével hatályát veszti, azaz egy év hosszabbítás van, és nincs tovább...
Tovább
2011.
március
01. 20:34

Korkedvezményes nyugdíj - Ezt tervezi a kormány

Korkedvezményes nyugdíj - Ezt tervezi a kormány A korkedvezményes nyugdíj helyett új életpályamodellel és más eszközökkel venné figyelembe a készülő szabályozás az elvégzett munka sajátosságait.
Tovább
2011.
március
01. 13:11

Matolcsyék kibontották Orbán csomagját

Matolcsyék kibontották Orbán csomagját A következő két évre tervezett kiigazítási csomagot kedd délelőtt ismertette Matolcsy György nemzetgazdasági miniszter és Navracsics Tibor. Látszólag sok konkrétum hangzott el, valójában azonban semmi érdemleges: a kormánytagok csak a kétéves reform ütemtervét sorolták el, a kiigazítás pénzügyi-költségvetési hatásairól egyetlen szó sem esett. A kormányfő ott volt a rendezvényen, de csak a zárt ülésen beszélt a csomagjáról.
Tovább
2011.
február
12. 02:44

Nyugdíj 40 év után: gyakorlati tudnivalók nőknek

Nyugdíj 40 év után: gyakorlati tudnivalók nőknek Több tízezer nőt érint a kormány új szabályozása, amely szerint 2011. januárjától 40 év szolgálati idő után, életkortól függetlenül nyugdíjba mehetnek a nők és megkapják a teljes jogú öregségi nyugdíjat. Cikkünkben összefoglaltuk, hogy a gyakorlatban kire milyen szabályozás és miként vonatkozik.
Tovább
2011.
március
01. 18:10

Nyugdíjas katonák tüntettek Bukarestben

Nyugdíjas katonák tüntettek Bukarestben Ismét kimentek az utcára kedden Romániában a nyugdíjba vonult katonák, akik öregségi járandóságuk újraszámítása ellen tiltakoztak. A mintegy 2500 tüntető végigvonult Bukarest fő útvonalain, majd a kormány épülete előtt fejezte ki elégedetlenségét az újraszámítás miatt.
Tovább
Kapcsolat
Nemzeti Civil Alapprogram
A program a Nemzeti Civil Alapprogram támogatásával valósult meg.

Magyar Távirati Iroda

Kikötő pART