2011.
augusztus
31. 08:56

Több bankot is feljelentenek a bedőlt hitelek miatt

Címkék:
árverés Kilakoltattak ma egy egyedülálló férfit Székesfehérváron, mert bedőlt hitele miatt elárvereztette a házát a bank. A nyugdíjas férfi és a hasonló károsultak ügyét alapul véve egy székesfehérvári jogsegély-szolgálat feljelentést tesz az érintett kereskedelmi bankok ellen törvénytelennek ítélt hitelfolyósítási gyakorlatuk miatt - közölte az MR1-Kossuth Rádió.

Kozma József, a Magyar Közösségi Garancia Kft. Jogsegélyszolgálat vezetője az MR1-Kossuth Rádió szerint azt mondta, nemcsak az törvénytelen, hogy jóval áron alul adják el a bedőlt hitelű házakat a bankok, hanem már a devizahitelek felvételekor tisztességtelenül jártak el az ügyfelekkel. A frank folyamatos erősödése miatt a szerződésbe írt devizaösszeg a kifizetés időpontjában - hetek múlva - már jóval több forintot ért, de ezt az ügyfelek sosem kapták meg - tette hozzá a szervezet vezetője.

A jogsegély-szolgálat szerint ez jogtalan haszonszerzés, csalás, ezért a Legfőbb Ügyészségnél tesz feljelentést - tette hozzá az MR1-Kossuth Rádió. Kozma József a székesfehérvári esettel kapcsolatban korábban azt mondta, csak hétfőn értesültek a kilakoltatásról. A kilakoltatott, februártól nyugdíjas férfi elmondta, hogy 18 millió forint hitelt vett fel, 3 évig törlesztette, de adóssága mostanra 29-30 millió forint körül lehet. Egy hete kapta meg az értesítést arról, hogy az új tulajdonos kérte a kilakoltatását. Elkeseredetten úgy fogalmazott, hogy "a maffia áldozata" lett.


Forrás: Hírszerző

Vissza
2011.
június
18. 08:40

Mégsem lakoltatják ki a 103 éves asszonyt

Mégsem lakoltatják ki a 103 éves asszonyt A németországi Stuttgarban a bérbeadó a nagy felháborodásra való tekintettel elállt attól a szándékától, hogy erővel kilakoltat egy 103 éves idős asszonyt, aki jelentős fogyatékossággal él, és a 65 éves fia gondozására szorul.
Tovább
2010.
február
19. 19:17

Mégsem lakoltatják ki az idős vak férfit

Mégsem lakoltatják ki az idős vak férfit Otthonában maradhat a 72 éves vak férfi, akik korábban még ki akartak lakoltatni, tudatta az MSZF. Az ingatlanhitelt nyújtó társaság szerint „adminisztrációs hiba” történt, ezért kaphatott felszólítást az idős ember.
Tovább
Kapcsolat
Nemzeti Civil Alapprogram
A program a Nemzeti Civil Alapprogram támogatásával valósult meg.

Magyar Távirati Iroda

Kikötő pART