2013.
február
23. 09:42

Több mint 800 pedagógus választaná a munkát a nyugdíj helyett

Címkék:
Marekné Pintér Aranka Mintegy 830 pedagógus folytatná a munkát abból a csaknem 3700-ból, akik értesítést vettek át a kötelező nyugdíjazást rögzítő kormányhatározat miatt. A továbbra is dolgozni kívánó, nyugdíjaskorú pedagógusok kérték a döntés alóli mentességüket.

Marekné Pintér Aranka elmondta: az értesítés átvétele után 15 nap áll az érintettek rendelkezésére, ha felmentést szeretnének kérni a kötelező nyugdíjazás alól.

A Kliknek február 28-áig kell a kérelmeket Balog Zoltánnak, az emberi erőforrások miniszterének továbbítani, és ő juttatja el ezeket a kormánynak - jelezte.

A kormány január 10-én tette közzé a közszférában dolgozók kötelező nyugdíjazásának részletszabályait. Eszerint akik elérték a nyugdíjkorhatárukat, és megfelelő szolgálati idővel rendelkeznek, azoknak a munkaviszonyát meg kell szüntetni. Ez alól azonban egyedi mentességet lehet kapni, amelyről a kormány dönt. A felsőoktatásban tudományos kutatóként vagy oktatóként dolgozók kivételt jelentenek, ők 70 éves korukig automatikusan folytathatják munkájukat.

Azoknak, akik nyugdíj mellett dolgoztak a közszférában, április 30-áig kell jelezniük, hogy a továbbiakban az ellátásukat vagy a munkabérüket szeretnék-e, mert a kettős finanszírozás, vagyis a nyugdíj és a munkabér együtt fizetésének tilalma mindenkire - így a továbbfoglalkoztatottakra is - érvényes lesz.

Forrás: MTI
 

Vissza
2013.
január
29. 10:17

Nem hagyják nyugdíjaztatni magukat az orvosok

Nem hagyják nyugdíjaztatni magukat az orvosok Az ombudsman és az esélyegyenlőségi hivatal közbenjárását kéri az egészségügyiek kényszernyugdíjazása ügyében a Semmelweis Egyetem Közalkalmazotti Tanácsa - tudta meg a Népszabadság.
Tovább
2012.
július
16. 15:06

Nem kell nyugdíjba menniük az idősebb bíráknak

Nem kell nyugdíjba menniük az idősebb bíráknak Alkotmányellenes a bírák nyugdíjazásának szabályozása, ezért azt a hatálybalépés napjára visszaható hatállyal megsemmisítette az Alkotmánybíróság (Ab) hétfőn.
Tovább
Kapcsolat
Nemzeti Civil Alapprogram
A program a Nemzeti Civil Alapprogram támogatásával valósult meg.

Magyar Távirati Iroda

Kikötő pART