2013.
szeptember
21. 19:38

Több, mint egy kilométer bor

Címkék:
borrekord Tokajban Sikeres volt a tokaji kísérlet, így új magyarországi rekordot állítottak fel Tokajban. A történelmi kisváros utcáin több mint egy kilométeres borfolyamot alakítottak ki, ezzel ünnepelve Tokaj és a németországi Oestrich-Winkel testvérvárossá válásának huszonötödik évfordulóját.

 Az eredetileg tervezett 1025 métert is túlszárnyalva 1029,7 méteren sorakoztak egymás mellett szorosan a borospoharak, a tokaji mellett a német, az osztrák és az olasz partnertelepülés borait is bevonták a versenybe.

Az eredményt Sebestyén István, a rekordok hitelesítésért felelős szakember jelentette be a városon átkígyózó borfolyam utolsó poharánál, hozzátéve azt, hogy valószínűleg más országban sincs ilyen típusú csúcs. Az ellenőrzésben borkirálynők segítették a hitelesítést, a borfolyam hossza mellett véletlenszerűen kiválasztva ők kóstolták meg a poharak tartalmát, hogy valóban bor van –e bennük.

A tokaji rekordnál mintegy 20500 poharat helyeztek ki, a kezdeményezéshez közel 30 helyi pincészet járult hozzá. A világhírű termővidéken a látogatók a rekord hitelesítése után ingyen fogyaszthatták el a bort.

Forrás: MTI/tokaj.hu FOTÓ: MTI, Vajda János

Vissza
Kapcsolat
Nemzeti Civil Alapprogram
A program a Nemzeti Civil Alapprogram támogatásával valósult meg.

Magyar Távirati Iroda

Kikötő pART