2009.
október
05. 11:47

Több mint harmincezren kaptak méltányossági nyugdíjemelést

Címkék:
Szeptember végéig 20 ezer nyugdíjas kapott egyszeri segélyt, 36 ezren részesülhettek havi 2 és 5 ezer forint közötti méltányossági nyugdíjemelésben, 866 ember méltányossági nyugdíjban - közölte a kormányszóvivő. Budai Bernadett a kormányszóvivői tájékoztatón elmondta: a méltányossági nyugdíjemelésben részesültek közül mintegy 9 ezren ezelőtt még soha nem kaptak ilyen segítséget. Az emelés egy főre jutó átlaga közel 3.200 forint volt.

Emlékeztetett arra, hogy a válságkezelő kormány a hivatalba lépése óta eltelt fél év során számos intézkedést hozott a válság társadalmi hatásainak mérséklése érdekében. Példaként említette, hogy a kabinet komplex intézkedéssorozattal segíti a nehéz helyzetbe került lakáshiteleseket, és elindította a kríziskezelő programot, amelynek segítségével már 1,5 milliárd forint jutott el az emberekhez.

A Nyugdíjbiztosítási Alap méltányossági nyugdíjkeretének 100 millió forintos, valamint az egyszeri segélyre fordítható előirányzat 400 millió forintos emeléséről a legnehezebb helyzetben lévő nyugdíjasok megsegítése érdekében döntött a kormány. Ugyanezt a célt szolgálta a kormány júliusi döntése, amely megemelte a méltányossági nyugdíj és az egyszeri segély jövedelmi határait - idézte fel.
 

Vissza
2009.
október
29. 11:27

Mégis dolgozhatnak a nyugdíjasok

Mégis dolgozhatnak a nyugdíjasok Eltörölné a korhatár alatti nyugdíj mellett végzett munka keresetkorlátját két szocialista politikus, mert szerintük a hatályos törvény súlyos munkaerőhiányt okozhat az egészségügyben és az oktatásban.
Tovább
2009.
október
25. 14:22

Politikai vita a nyugdíjasokat érintő kormányzati tervekről

Politikai vita a nyugdíjasokat érintő kormányzati tervekről Azt a kabinet és a kormányzó párt is elismeri, hogy a jövőre tervezett megszorítások az időseket is érintik, de azzal érvelnek, hogy így marad biztonságosan fenntartható a nyugdíjrendszer. Az ellenzék azt szeretné elérni, hogy legalább az idei szinten maradjon az ellátás. Az alábbiakban összefoglalunk néhány véleményt.
Tovább
Kapcsolat
Nemzeti Civil Alapprogram
A program a Nemzeti Civil Alapprogram támogatásával valósult meg.

Magyar Távirati Iroda

Kikötő pART