2014.
január
10. 16:40

Több mint százezer nő vette igénybe a 40 év munka után járó kedvezményes nyugdíjat

Címkék:
soltész miklós Több mint százezer nő vette igénybe azt a kedvezményt, amely életkortól független nyugdíjba vonulást tesz lehetővé 40 év munka után - közölte az Emberi Erőforrások Minisztériumának szociális és családügyért felelős államtitkára.

Soltész Miklós elmondta, 2011. január elsejétől vezették be a kedvezményt, a döntés helyességét a számok igazolják: 2011-ben 48 ezren, 2012-ben 29 ezren, tavaly pedig 25 ezren éltek a lehetőséggel.

A program tovább folytatódik, előreláthatóan az idei évben havonta több mint 2 ezer nő igényli majd az ilyen kedvezményes nyugdíjat - tette hozzá.

Soltész Miklós közölte, a kormány foglalkoztatási programmal kíván azoknak a nőknek is segíteni, akiknek a kedvezmény igénybevételéhez már kevesebb mint egy év hiányzik, elmúltak 55 évesek és nem dolgoznak. A tavaly novemberben elindított program szerint ha valaki foglalkoztatja őket, akkor 10 hónapon keresztül támogatja a kormány a munkaadót a garantált bérminimum akár 125 százalékával. Ez az összeg január elsejétől 147 ezer 500 forint - mondta.

Mészáros József, az Országos Nyugdíjbiztosítási Főigazgatóság vezetője arról beszélt, hogy a "nők 40" kedvezmény a nyugdíjrendszer stabil, jól bevált elemévé vált. Mint megjegyezte, a kedvezmény igénybevételénél a munkába beleszámít a gyermekneveléssel töltött idős is.

Forrás: MTI

Vissza
2010.
december
21. 06:12

Negyven év munka után nyugdíjba mehetnek a nők

Negyven év munka után nyugdíjba mehetnek a nők Negyven évnyi munkaviszony után nyugdíjba vonulhat minden nő - a kormány erről szóló törvényjavaslatát hétfőn fogadta el a parlament 254 igen, 15 nem és 73 tartózkodással. Más változásokat is elfogadott a Ház.
Tovább
Kapcsolat
Nemzeti Civil Alapprogram
A program a Nemzeti Civil Alapprogram támogatásával valósult meg.

Magyar Távirati Iroda

Kikötő pART