2011.
október
06. 09:06

Több nyugdíj jár novemberben

Címkék:
pénz a kézben A novemberi nyugdíjon felül további hat százalékos egyösszegű kifizetésben részesülnek a nyugdíjasok egy szerdán megjelent kormányrendelet alapján. Alapesetben azok kapnak kiegészítést, akik 2011 előtt mentek nyugdíjba.

Az egyhavi járandóság hat százalékával kiegészített összeget kapnak novemberben azok a nyugdíjasok, akik már tavaly is jogosultak voltak az ellátásra – döntött a kormány a szerdán megjelent Magyar Közlöny szerint. Kivételek azért vannak: az egyösszegű kiegészítés megilleti azokat is, akik idéntől kapnak rokkantsági, baleseti rokkantsági nyugdíjat, vagy rehabilitációs járadékot, úgy, hogy azt megelőzően egy korábbi, másik ellátásban részesültek, ami idő közben megszűnt. A hat százalékos kiegészítést az idén november havi ellátással egyidejűleg, hivatalból kell folyósítani, vagyis a jogosultaknak ez ügyben nem kell eljárniuk.

Az egyösszegű kifizetésben az öregségi nyugdíjasok mellett a bányásznyugdíjat, korkedvezményes nyugdíjat, az egyes művészeti tevékenységet folytatók öregségi nyugdíját és a szolgálati nyugdíjat kapók részesülnek. Extra pénz áll a házhoz továbbá a rokkantsági, baleseti rokkantási nyugdíjban, rehabilitációs járadékban, özvegyi, szülői nyugdíjban, árvaellátásban, baleseti hozzátartozói nyugellátásban, baleseti járadékban részesülőknek is, valamint egyes, mezőgazdasági, alkotóművészeti tevékenységet ellátók és polgármesteri, önkormányzati képviselőségi tisztséget betöltők is várhatják a postást, illetve leshetik a számlájukat.

Forrás:nol.hu

Vissza
Kapcsolat
Nemzeti Civil Alapprogram
A program a Nemzeti Civil Alapprogram támogatásával valósult meg.

Magyar Távirati Iroda

Kikötő pART