2011.
november
10. 20:22

Több nyugdíjat hoz a postás ebben a hónapban

Címkék:
nyugdíj postás A kormány még októberben döntött a nyugellátások és a baleseti járadék novemberi kiegészítéséről. Az egyösszegű kifizetés a november havi nyugellátással együtt, a szokásos nyugdíjkifizetési, utalási napon történik.

A kormányrendelet szerint egyösszegű kiegészítésre számíthatnak a 2011. január 1-je előtt megállapított öregségi nyugdíjban — ideértve a bányásznyugdíjat, a korengedményes nyugdíjat, az egyes művészeti tevékenységet folytatók öregségi nyugdíját, a szolgálati nyugdíjat, a polgármesterek öregségi nyugdíját és közszolgálati járadékát is —, valamint a rehabilitációs járadékban, rokkantsági nyugdíjban, baleseti rokkantsági nyugdíjban, özvegyi és szülői nyugdíjban, árvaellátásban, baleseti hozzátartozói nyugellátásban és a baleseti járadékban részesülők.

Aki saját jogú nyugdíjban és özvegyi nyugdíjban is részesül, az egyösszegű kifizetés mindkét ellátása alapján megilleti. A kiegészítés mértéke megegyezik a jogosult részére folyósított ellátások idei november havi összegének 6 százalékával. A nyugdíjfolyósító igazgatóság hivatalból intézkedik a kifizetésről. Kivétel a megszűnt ellátás után járó egyösszegű kifizetés arányos részének kifizetése, mert azt a jogosult, illetve elhalálozása esetén a hozzátartozó vagy az örökös írásbeli kérelmére kell folyósítani.

Forrás: OrientPress

Vissza
2010.
szeptember
24. 21:01

Novemberben érkezik az idei nyugdíj-kiegészítés

Novemberben érkezik az idei nyugdíj-kiegészítés A novemberi nyugdíjakkal egyidejűleg, visszamenőlegesen, egy összegben kapják meg a nyugdíjasok az idei nyugdíj-kiegészítést.
Tovább
Kapcsolat
Nemzeti Civil Alapprogram
A program a Nemzeti Civil Alapprogram támogatásával valósult meg.

Magyar Távirati Iroda

Kikötő pART