2011.
április
23. 08:34

Tojásfa a kertben

Címkék:
tojásfa Itt a tavasz. Végre kint lehetünk a kertben. A kert sokkal több mint a virágágyások és a konyhakert. Kifejezheti a személyiségünket, és az otthonunk fókuszába kerülhet. Miért ne dekorálnánk a kertet is húsvét ünnepére?

Ajándék kereső

Rejtsük el a húsvéti tojásokat, hogy a gyerekek megtalálhassák. Rejtsünk húsvéti tojást a virágok tövébe. Készíthetünk fészket fűből, vesszőből, használhatunk vesszőkosarat is. Használhatunk hímes tojást, de meg is hagyhatjuk a natúr színű tojásokat, amelyek szépen illenek a természetes környezetbe.

Ha szép az idő a kertben, nem csak a hímes tojást rejthetjük el, hanem a játék nyuszit, báránykát is.

Kis húsvéti szobrocskák már minden valamirevaló kertészetben beszerezhetők. Kiscsirkék és húsvéti nyuszik parádézhatnak a gyepen. Díszítsünk velük!

Készítsünk tojásfát

Ne higgyük, hogy csak karácsonyfát lehet állítani. Húsvétkor akár a lakásban, akár a kertben húsvéti tojásokkal dekorálhatjuk az ágakat.

Szobadísznek egy nagyobb vázába állítsunk rügyező faágat. Készítsünk hímes tojásokat és aggassuk az ágakra. Dolgozhatunk kifújt tojásokkal, vagy papírmasétojással, de vehetünk a kreatív boltokban hungarocell tojást is.

Volker Kraft idén is 9,200 hímes tojással dekorálta a kertjét. Ennek a szokásának már negyven éve hódol.

Forgók

Divat a színes forgók, színes szélzsákok elhelyezése. Kicsit giccses? Lehet. Fő, hogy emlékeztessen az ünnepre, és örömet varázsoljon otthonunkba.

Koszorúk

A koszorúdíszről is sokunknak a karácsony jut az eszébe. Pedig ma már mindenütt kínálják a húsvéti koszorúkat is. Koszorúba font tojások, pasztellszínű szalagok. Az ajtóra akasztott koszorúval a tavaszt ünnepeljük családunk és szomszédaink örömére.

Forrás: Ingatlanmagazin

Vissza
2011.
március
21. 20:45

Kertészkedő nép a magyar

Kertészkedő nép a magyar Majdnem minden harmadik magyar foglalkozik szabadidejében a kertjével, dísznövények vásárlására a jövedelméhez képest sokat költ. A hobbikertészet ugyan kevéssé kutatott terület, de a rendelkezésre álló adatok szerint Magyarország az európai élbolyban van ezen a területen. A magyar emberek szabadidejükben - a barátokkal való találkozás után - legszívesebben a növényeik és kertjük ápolásával szeretnek foglalkozni. Az itthon évente dísznövényekre fordított fejenkénti 7000 forint - a magyar jövedelmekre vetítve - jelentősnek számít, régiónkban csupán Csehország áll hasonló szinten.
Tovább
2011.
április
22. 08:07

Mi is az a húsvét?

Mi is az a húsvét? A húsvét a keresztény naptár első számú ünnepe, megemlékezés Krisztus halálból való feltámadásáról. A nagyböjt negyvennapos időszaka előzi meg, s a virágvasárnappal kezdődő nagyhétben tetőzik. Legszomorúbb pontja a nagypénteken délben zajló keresztre feszítés, amelyet húsvét vasárnap reggelén követ az öröm, amikor kiderül, hogy a sír üres. A húsvétot a legtöbb európai nyelv a késő latin - a héber pészachra visszamenő és ott kivonulást jelentő - pascha valamely változatával jelöli: spanyol pascua, francia paques, svéd pask, orosz és görög pászha.
Tovább
Kapcsolat
Nemzeti Civil Alapprogram
A program a Nemzeti Civil Alapprogram támogatásával valósult meg.

Magyar Távirati Iroda

Kikötő pART