2011.
január
31. 13:02

Tömegével adják le a nyilatkozatokat - A portás is besegít az ONYF-nél

Címkék:
malacnyugdíj A hétvégéig több mint húszezer jogfenntartó nyilatkozatot juttattak el a pénztártagok a vegyipari szakszervezethez (VDSZ). A nyugdíjbiztosító igazgatóságokon nincs fennakadás, Budapesten, a Fiumei úton - a legnagyobb ügyfélszolgálatnál - a portások osztják a sorszámokat, hogy az ügyintézést gyorsítsák.

A VDSZ budapesti központjában a hétvégén is be lehetett adni a nyilatkozatokat, csak szombaton több mint 1 200-at juttattak el a szakszervezethez a pénztártagok - mondta Székely Tamás , az érdekvédelmi szervezet elnöke hétfőn az MTI-nek. Hozzátette: a nyilatkozatokat ma éjfélig fogadják. Postán is el lehet küldeni, ebben az esetben fontos, hogy a bélyegzőn január 31-i pecsét legyen, és tértivevénnyel adják fel.

A VDSZ felajánlotta, hogy ingyen helyezi ügyvédi letétbe a pontosan kitöltött és aláírt dokumentumokat. A jogfenntartó nyilatkozat megtételét a Stabilitás Pénztárszövetség ajánlotta azoknak, "akik az állami nyugdíjrendszerbe való visszatérés mellett döntenek, azonban, ha valóban szabad választásra lenne lehetőségük, nem ezt a kényszerű döntést hozták volna meg".

Hétfőn reggel 8.50-ig az Országos Nyugdíjbiztosítási Főigazgatóság (ONYF) adatai szerint 76 588-an nyilatkoztak arról, hogy a magán-nyugdíjrendszerben kívánnak maradni. Bár kora reggel az utcán kígyóztak a sorok a nyugdíjfolyósító mindhárom budapesti irodájánál, néhány órával később az ügyintézés már zökkenőmentesen haladt. Az azonban beigazolódott, hogy akik a magán-nyugdíjrendszerben való maradásról szóló nyilatkozatot nagyon sokan hagyták az utolsó pillanatra.

Forrás: VG

Vissza
2011.
január
10. 13:07

Nyugdíjpénztárak: rendkívül kíváncsi lett a felügyelet

Nyugdíjpénztárak: rendkívül kíváncsi lett a felügyelet A Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyelete havi rendszerességű tájékoztatásra kötelezett több magánnyugdíjpénztárat arról, hogy miként alakulnak a működés finanszírozására felhasználható tartalékaik.
Tovább
2010.
december
09. 23:26

Nyugdíjszabályok - Sürgős eljárást kér a Stabilitás

Nyugdíjszabályok - Sürgős eljárást kér a Stabilitás Soron kívüli eljárást kért az Alkotmánybíróság elnökétől a magán-nyugdíjpénztárakat érintő törvényekkel kapcsolatos beadványok elbírálására a Stabilitás Pénztárszövetség. A magánpénztárak száz százalékát tömörítő érdekképviseleti szervezet álláspontja szerint "visszafordíthatatlan" folyamatokat indíthat el, ha az Alkotmánybíróság nem tűzi napirendre 2011. január 31-ig a magán-nyugdíjpénztári törvényekkel kapcsolatos beadványok tárgyalását.
Tovább
2010.
november
26. 09:34

Nyugdíjtörvény: nagy ellenállás

Nyugdíjtörvény: nagy ellenállás Alkotmánybírósághoz fordul az MSZP és a magánnyugdíjpénztárakat tömörítő Stabilitás Pénztárszövetség is a kormány nyugdíjintézkedései miatt. Szerintük a törvénycsomag „zsarolja” a magán-nyugdíjpénztári tagokat, illetve sérti cselekvési szabadságukat és a tulajdonhoz való jogot.
Tovább
2011.
január
13. 16:54

Orbán odavág a munkanélkülieknek és a nyugdíjasoknak

Orbán odavág a munkanélkülieknek és a nyugdíjasoknak Vége a munkanélküliek nagylelkű és hosszan tartó juttatásainak, mondta Orbán Viktor a létminimum alatti támogatásokról. Az álláskeresési támogatások idei tervezett összege nagyjából a negyede annak a pénznek, amelyről a kormány az szja átalakításával lemondott. A miniszterelnök nyilatkozata ellentmond a gazdasági miniszterének is.
Tovább
2010.
december
22. 08:57

Orbán Viktor a nyugdíjrendszerről: "még nem értünk a végére"

Orbán Viktor a nyugdíjrendszerről: "még nem értünk a végére" A miniszterelnök szerint a kormány és a Magyar Nemzeti Bank (MNB) a gazdaságpolitikai elképzeléseket érintően "két különböző malomban őröl". Orbán Viktor kedden a Magyar Televízió Az Este című műsorában emellett arról is beszélt, hogy az évtized végénél hamarabb nem tűnik realitásnak az euróövezethez való csatlakozásunk. A kabinet munkájával elégedett a kormányfő.
Tovább
2010.
november
29. 18:52

Orbán: biztonságba helyeztük a nyugdíjakat

Orbán: biztonságba helyeztük a nyugdíjakat A miniszterelnök szerint nyugdíjmentő intézkedéseikkel rövid és hosszú távon is biztonságba helyezték minden magyar ember nyugdíját.
Tovább
Kapcsolat
Nemzeti Civil Alapprogram
A program a Nemzeti Civil Alapprogram támogatásával valósult meg.

Magyar Távirati Iroda

Kikötő pART