2011.
május
14. 15:06

Totális támadás, vagy munkalehetőség - Megy a pártcsata

Címkék:
szócső Az MSZP szerint totális támadás sok százezer ember megélhetése ellen Lázár János és Balsai István nyugdíj- és szociális ellátásokra vonatkozó pénteken benyújtott alkotmánymódosító javaslata. A miniszterelnök szóvivője és a Fidesz frakcióvezetője szerint pedig Magyarország nincs abban a helyzetben, hogy lemondhasson „negyvenegynéhány éves”, tapasztalt, életerős emberek munkájáról, éppen ellenkezőleg, a nyugdíjkorhatár eléréséig biztosítani kell számukra a munkalehetőséget. Íme a Fidesz és az MSZP véleménye.

Harangozó Tamás szombati budapesti sajtótájékoztatóján azt mondta: a javaslat támadás a jogállam ellen is, hiszen szerzett javakat kíván erővel elkobozni, visszamenőleg, minden elvárható szabályt felrúgva. A szocialista politikus úgy fogalmazott: Lázár János feltette az i-re a pontot. Harangozó Tamás szerint kimondható, hogy "Lázár János a Magyar Köztársaság közpénzből legjobban fizetett főállású provokátora", ugyanazt csinálja, mint a Szebb Jövőért Polgári Egyesület Gyöngyöspatán. Saját maga gerjeszti és fokozza a feszültséget - mondta.

Az országgyűlési képviselő utalt arra, hogy pénteken a rendvédelmi szakszervezetek a Belügyminisztériumban tárgyaltak, ahol azt mondták nekik, a kormánynak nincs elképzelése az őket érintő szabályok megvalósításáról. Majd néhány óra múlva Lázár Jánosék benyújtották alkotmánymódosításukat. Mi ez, ha nem cinizmus? - tette fel a kérdést.

Az ellenzéki politikus szerint nem lehet más dolga az ellenzéknek, a szakszervezeteknek és az érintetteknek, mint minden alkotmányos eszközzel fellépjenek ez ellen, és meggyőzzék Lázár Jánost, valamint a Fidesz-frakció tagjait, hogy vonják vissza ezt a javaslatot, és üljenek le tárgyalni, amíg még nem késő.

Harangozó Tamás azt mondta, mára egyértelművé vált, hogy nincs kormánya az országnak, a Fidesz-frakció vette át az irányítást. Orbán Viktor külföldön járkál, és politikai nyilatkozatokat tesz, s eközben a belügyi tárcának fogalma nincs arról, hogy mit kíván tenni, és ez elmondható az összes szakminisztériumról is. A miniszterek tehetetlenek és eszköztelenek az ország irányításával kapcsolatban - fogalmazott.

Hozzátette: azt kérik a szakszervezetektől, hogy a lehető legnagyobb erővel, a legszélesebb összefogással, a törvényeket maximálisan betartva képviseljék a nyugdíjasok érdekeit és a rendvédelmi állományt. Az MSZP minden politikai eszközzel támogatja harcukat - jelezte.

Szijjártó: Nem mondhatunk le a tapasztalt emberek munkájáról

Szijjártó Péter és Lázár János közös közleményében az MSZP-s Harangozó Tamás szombati sajtótájékoztatójára reagált, ahol az ellenzéki képviselő azt mondta, pártja szerint totális támadás sok százezer ember megélhetése ellen a fideszes Lázár János és Balsai István nyugdíj- és szociális ellátásokra vonatkozó, pénteken benyújtott alkotmánymódosítási javaslata.

Orbán Viktor kormányfő szóvivője és a Fidesz parlamenti frakcióvezetője kommünikéjében ugyanakkor azt emelte ki, hogy az elmúlt nyolc év szocialista kormányai súlyos örökséget hagytak hátra, a Gyurcsány-korszakban ugyanis a végletekig eladósították Magyarországot. „Most a legfontosabb cél, hogy az államadósságot le tudjuk győzni, ehhez szükség van az ország megújítására és mindenkinek a munkájára, aki dolgozni tud” – hangsúlyozták.

Forrás: MSZP,Fidesz

Vissza
2011.
május
13. 16:55

Átalakítják a nyugellátás rendszerét - Újabb Lázár-javaslat

 Átalakítják a nyugellátás rendszerét - Újabb Lázár-javaslat "Az általános öregségi nyugdíjkorhatár betöltését megelőzően folyósított nyugellátás törvényben meghatározottak szerint csökkenthető és szociális ellátássá alakítható, munkavégzésre való képesség esetén megszüntethető" - áll abban a javaslatban, amelyet a fideszes Lázár János és Balsai István terjesztett az Országgyűlés elé pénteken.
Tovább
2011.
május
13. 20:39

Kónya Péter: meghátrálni nem fogunk!

Kónya Péter: meghátrálni nem fogunk! Rendkívüli bizottsági ülést hívott össze Kónya Péter, a Fegyveres és Rendvédelmi Dolgozók Érdekvédelmi Szövetségének elnöke azután, hogy Lázár János, a Fidesz frakcióvezetője és Balsai István fideszes képviselő olyan alkotmánymódosító javaslatot nyújtott be, mellyel csökkenthető vagy akár meg is szüntethető a korhatárnál fiatalabban visszavonult nyugdíjasok ellátása.
Tovább
2011.
május
13. 20:22

MSZP: a Fidesz totális támadást indít a nyugdíjasok ellen

MSZP: a Fidesz totális támadást indít a nyugdíjasok ellen Az ellenzéki párt úgy véli, hogy a kormány megsérti a jóhiszeműen szerzett és gyakorolt jogokat. Olyan alkotmánymódosító javaslat került fel az Országgyűlés honlapjára, amely alapján a korengedményes nyugdíjasoktól, az előnyugdíjban, bányásznyugdíjban, szolgálati nyugdíjban, rokkantsági, baleseti rokkantsági nyugdíjban vagy más ilyen ellátásban részesülőktől akár teljesen megvonhatják az eddig nekik járó juttatásokat.
Tovább
Kapcsolat
Nemzeti Civil Alapprogram
A program a Nemzeti Civil Alapprogram támogatásával valósult meg.

Magyar Távirati Iroda

Kikötő pART