2011.
április
15. 08:23

Tovább csúszik a visszalépők nyugdíjkifizetéseek

Forint A kormány a héten hozhat rendeletet arról, hogy a magán-nyugdíjpénztári kifizetéseket augusztus 30-ig kell teljesíteni. Az augusztusi kifizetést a kasszák többsége kivitelezhetőnek tartja.

A magán-nyugdíjpénztáraknak a máig érvényben lévő rendelkezés szerint a héten kellene benyújtaniuk a Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyeltének (PSZÁF) egy ütemtervet a tb-rendszerbe visszalépők plusz tagdíjbefizetéseiről, valamint esetleges reálhozamuk kifizetéséről.

A Napi Gazdaság információi szerint sokan eleget tettek ugyan ennek a kötelezettségnek, de a felügyelet át sem tekinti a beadott dokumentumokat, ugyanis egy újabb kormányrendelet felülírja ezt a szisztémát.

Az elszámolás határideje e szerint május 31-ei fordulónappal június 12-e lenne, a nyugdíjpénzeket kezelő alaptól pedig július 7-20. között igényelhetik vissza a pénzt a kasszák, amit ezután tudnak egykori tagjaik számára kifizetni. A cikk szerint az augusztusi kifizetést a kasszák többsége kivitelezhetőnek tartja.

Forrás: VG

Vissza
2011.
február
23. 22:56

Magánkasszák: reálhozamra várva

Magánkasszák: reálhozamra várva Bonyolult számítások után derül majd ki, hogy az állami nyugdíjrendszerbe visszalépők mekkora reálhozamra számíthatnak, az összeget pedig várhatóan május-júniustól vehetik fel, ha erről rendelkeznek – hangzott el az MR1-Kossuth Rádió Napközben című műsorában.
Tovább
2011.
január
28. 21:45

Magánnyugdíjpénztár: Mikor tudhatjuk meg a reálhozamokat?

Magánnyugdíjpénztár: Mikor tudhatjuk meg a reálhozamokat? A reálhozamok kifizetésére még várnia kell azoknak, akik visszalépnek az állami nyugdíjrendszerbe, és nem is minden pénztártagnál tudják még, hogy mekkora összegről van szó. Aki maradni szeretne, már csak egy napja van, hogy nyilatkozzon. Hétfőn délután 6 óráig lehet nyilatkozni a maradásról.
Tovább
2011.
március
31. 07:56

Nyugdíjkasszák: a morzsa is értékes

Nyugdíjkasszák: a morzsa is értékes Az Országos Nyugdíjbiztosítási Főigazgatóság (ONYF) már értesítette a pénztárakat a magánnyugdíjpénztárakban maradók végleges számáról, de a februári adatközlés óta erről új információkat eddig nem ismertetett. Nagy valószínűséggel tehát jelentős változás már nem következhetett be, így az eredetileg 18 szereplő - és azok alkalmazottai - számára igencsak jó lehetőségeket biztosító szektornak 100 ezernél kevesebb tagon kell osztoznia, írja a Napi.
Tovább
2011.
január
10. 13:07

Nyugdíjpénztárak: rendkívül kíváncsi lett a felügyelet

Nyugdíjpénztárak: rendkívül kíváncsi lett a felügyelet A Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyelete havi rendszerességű tájékoztatásra kötelezett több magánnyugdíjpénztárat arról, hogy miként alakulnak a működés finanszírozására felhasználható tartalékaik.
Tovább
Kapcsolat
Nemzeti Civil Alapprogram
A program a Nemzeti Civil Alapprogram támogatásával valósult meg.

Magyar Távirati Iroda

Kikötő pART