2012.
március
06. 08:53

További harcokra számít Navracsics az Európai Bizottsággal

Címkék:
navracsics További vitákra számít a miniszterelnök-helyettes az Európai Bizottsággal a jegybankelnöki eskü, az MNB elnökének fizetése és a bírák nyugdíjazása kapcsán. Navracsics Tibor, közigazgatási- és igazságügyi miniszter a Klubrádió Szabad Sáv című műsorában azt mondta, ha a vita elhúzódik, bíróság vethet véget a nézeteltéréseknek. Navracsics Tibor az Unióval folytatott megbeszélések nyomán úgy látja, hogy bár a bizottság biztatónak tartotta a kormány elmozdulását, de nem tartja elegendőnek.

Navracsics Tibor szerint folytatódni fog a vita, és a kötelezettségszegési eljárás új szakaszába lép, az Európai Bizottság indokolt véleményt fog kiadni hazánkkal kapcsolatban. Ha nem jutnak dűlőre, a bíróság fog dönteni - tette hozzá.

Navracsics Tibor érdekesnek nevezte, a vitát az EU-val, különösen az Európai Unióval valóintegrációra való tekintettel, ugyanis az igazságszolgáltatás kérdése megkérdőjelezhetetlenül nemzeti hatáskör volt. A miniszterelnök-helyettes szerint a bizottság különösen érzékeny Magyarország dolgaira. Navracsics Tibor szerint a médiatörvénnyel hívta fel hazánk magára a figyelmet.

A Neelie Kroesszal kapcsolatos csörtéről azt mondta, hogy a médiaügyi biztos a szűk körű találkozón azt kérte tőle, hogy tegye világossá, hogy az Európai Tanácshoz elküldik a médiatörvény módosítási javaslatát és az ET véleményét alapvetően Navracsics Tibor felidézte, ehhez képest a médiaügyi biztos a meghallgatáson azt várta, hogy ott a plénum előtt tegyen ígéretet arra, hogy változatlanul átveszik az Európa Tanács javaslatait a médiatörvénnyel kapcsolatban. Navracsics Tibor a szituáció kapcsán azt mondta, Neelie Kroes azon a meghallgatáson az Európai Parlamentnek játszott, ami szerinte belefér egy politikus életébe, de nem biztos, hogy Neelie Kroes szerepfelfogása abban a helyzetben ezt megengedhetővé tette.

Szerinte ott, a biztos asszonynak nem egy tagállami kormányzati szereplő sarokba szorításával kellett volna foglalkoznia.

Forrás: Klubrádió

Vissza
Kapcsolat
Nemzeti Civil Alapprogram
A program a Nemzeti Civil Alapprogram támogatásával valósult meg.

Magyar Távirati Iroda

Kikötő pART