2013.
március
11. 09:35

Továbbra is tart az influenzajárvány Európában

Címkék:
allergia Továbbra is tart az influenzajárvány Európában, de egyre több ország számol be terjedésének lassulásáról - közölte az Állami Népegészségügyi és Tisztiorvosi Szolgálat.

Mint írták, az Európai Betegségmegelőzési és Járványügyi Központ legfrissebb összefoglalója szerint a február 25. és március 3. közötti időszakban 19 ország számolt be földrajzilag kiterjedt influenzajárványról. A kontinens nagyobb részén a múlt héten még magas-, illetve közepes intenzitású volt a járvány.

Kiemelték ugyanakkor azt is, hogy az influenzaszerű tünetekkel orvoshoz fordulók száma már csak két országban nőtt az előző héthez képest.
Az Országos Epidemiológiai Központ szerdán azt közölte: Magyarországon tetőzött az influenzajárvány. Az elmúlt héten az előzőhöz képest hét százalékkal kevesebben, 37 500-an fordultak orvoshoz panaszaikkal.

Forrás: MTI

Vissza
2012.
október
01. 08:50

Influenza ellen nincs jobb a védőoltásnál

Influenza ellen nincs jobb a védőoltásnál Az Állami Népegészségügyi és Tisztiorvosi Szolgálat (ÁNTSZ) szerint az influenza elleni védőoltás megítélése a magyar lakosság körében nem megfelelő. Ócsai Lajos járványügyi főosztályvezető kiemelte: az influenza nagyon súlyos betegség is lehet. "Soha nem lehet tudni, hogy mikor, ki, milyen súlyosságú megbetegedésen fog átesni, ha megkapta a fertőzést" - tette hozzá, kiemelve, hogy az influenza elleni védekezésben a védőoltásnál hatékonyabb módszer nincs.
Tovább
Kapcsolat
Nemzeti Civil Alapprogram
A program a Nemzeti Civil Alapprogram támogatásával valósult meg.

Magyar Távirati Iroda

Kikötő pART