2012.
november
14. 10:48

Trükkökre nyílnak a pénztárcák

Címkék:
Mohács Jönnek olcsó tüzelővel, pénzzel a közműcégektől, hamis bankjegyek után nyomoznak, és rendre megnyílik előttük az idős emberek pénztárcája.

A mohácsi rendőrkapitányság munkatársai azzal igyekeznek elejét venni a trükkös tolvajlásnak, hogy a szépkorúak számára előadásokat tartanak a bűnözők módszereiről. A városokban tartott rendezvényeken az elmúlt évek rendőrségi tapasztalatai alapján a tolvajok által alkalmazott legendákat is közreadták, emellett a közműszolgáltatók bemutatták munkaruhájukat, igazolványaikat, mérőeszközeiket, melyeket a házaknál valóban használnak.

Kerék Szabina rendőr főhadnagy a Hajnal-tájnak a legjellemzőbb módszereket sorolta. Az elkövetők a társasházi lakásoknál sokszor azt mondják, nem találják, akit kerestek, és papírt, ceruzát kérnek, hogy üzenetet hagyhassanak neki, vagy rosszullétre hivatkozva egy pohár vizet kérnek, és így jutnak be az általában idős emberek lakta lakásokba.

- Gyakori az is, hogy a csalók fát kínálva jelentkeznek, az olcsó tüzelőre előleget vesznek fel, sietősen távoznak, aztán soha nem látják többet őket. Trükkösebb módszer, amikor az elkövetők a közműszolgáltatók munkatársaiként jelentkeznek be, arra hivatkozva, hogy számlatúlfizetés miatt készpénzt hoztak, de csak nagy címletű bankjeggyel tudnak fizetni. Így az általában idős sértett visszaadni kényszerül, azzal pedig, hogy előveszi a pénzt, meg is mutatja annak tárolási helyét – magyarázta a szakember.

Van, amikor rendőrnek, nyomozónak adják ki magukat a tolvajok, azt állítják, a nyugdíjfizetés során a postás korábban hamis tízezreseket adott, és le kell foglalniuk őket, vagy fel szeretnék írni a bankjegy számát. Persze, ilyenkor is előkerül a pénztárca vagy megnyílnak az egyéb „titkos" helyek, innentől pedig a tolvajok dolga már nem nehéz.

A felvilágosító előadások iránt egyébként nagy az érdeklődés, rendre megtelnek az előadótermek.

Forrás: hír6.hu

Vissza
2011.
április
29. 17:04

Trükkös csalók vadásznak idősekre Somogyban

Trükkös csalók vadásznak idősekre Somogyban Ismét akcióba lendültek Somogyban az idős emberekre vadászó trükkös csalók, a rendőrség ezért most fokozott óvatosságra kéri őket. A csalók általában nem egyedül mennek, leginkább kereskedőnek, vagy valamely szolgáltató munkatársának adják ki magukat, mondván pénzt hoztak. Volt olyan is, hogy azt hazudták, a postás hamis pénzt hozott az idős embereknek, és azt szeretnék kicserélni.
Tovább
2011.
február
15. 11:25

Trükkös lopások: már az önkormányzati megbízott is gyanús?

Trükkös lopások: már az önkormányzati megbízott is gyanús? Egyik esetben kertfelmérőknek, másik esetben pedig a már-már klasszikus álcának minősülő nyugdíjfolyósító intézet munkatársainak adták ki magukat azok a tolvajok, akik az elmúlt napokban garázdálkodtak Baranyában.
Tovább
Kapcsolat
Nemzeti Civil Alapprogram
A program a Nemzeti Civil Alapprogram támogatásával valósult meg.

Magyar Távirati Iroda

Kikötő pART