2011.
április
29. 17:04

Trükkös csalók vadásznak idősekre Somogyban

Címkék:
bilincs Ismét akcióba lendültek Somogyban az idős emberekre vadászó trükkös csalók, a rendőrség ezért most fokozott óvatosságra kéri őket. A csalók általában nem egyedül mennek, leginkább kereskedőnek, vagy valamely szolgáltató munkatársának adják ki magukat, mondván pénzt hoztak. Volt olyan is, hogy azt hazudták, a postás hamis pénzt hozott az idős embereknek, és azt szeretnék kicserélni.

Módszereik egyre kifinomultabbak, mondhatni, a „kor követelményeihez” igazodtak. Előfordult, hogy közösségi oldalakról gyűjtöttek információkat, majd ezek birtokában azzal az ürüggyel próbálták becsapni a jóhiszemű nagyszülőket, hogy unokájuk bajban van, és sürgősen pénzre lenne szüksége. Ezért most a rendőrség felhívja azok figyelmét, akik regisztrálták magukat ilyen portálokra, hogy ne tegyenek közzé olyan személyes információkat, amelyekkel vissza lehet élni.

Forrás: Somogy Tv

Vissza
2011.
február
08. 09:16

Hatezer nyugdíjast világosítottak fel a rendőrök

Hatezer nyugdíjast világosítottak fel a rendőrök Idén is folytatódik a rendőrség által az időskorúak számára kidolgozott bűnmegelőzési programja, melynek keretein belül a Pécsi Rendőrkapitányság Megelőzési és Minőségbiztosítási Alosztálya kifejezetten az idősek sérelmére elkövetett bűncselekményekről, azok megelőzéséről tájékoztatják őket.
Tovább
2011.
április
22. 12:13

Ismét trükköznek a tolvajok

Ismét trükköznek a tolvajok Komárom-Esztergom megyében az elmúlt időszakban ismét megszaporodtak az idősek sérelmére elkövetett ún. trükkös lopások. Ezekben az esetekben az elkövető valamilyen hamis indokra hivatkozva kopogtat az általában egyedül élő idős ajtaján, és a lakásba való bejutás után az ott lakó figyelmét elterelve eltulajdonítja értékeit – általában készpénzt. A lopás elkerülhető, ha odafigyelünk idős családtagjainkra és a szomszédságunkban lakó nyugdíjasokra.
Tovább
2010.
június
01. 18:30

Vadásznak az idősekre a szélhámosok

Vadásznak az idősekre a szélhámosok Vadásznak az idősekre - szélhámos trükkök: 600 ezer forintos porszívó, ami tized annyit sem ér, és több száz ezer forintos edénykészlet, ami fele annyiba kerül a boltokban. Egyre több idős embert vernek át a szélhámosok Debrecenben. Az összes bűncselekmény egynegyedét nyugdíjasok ellen követik el. A nagy értékű csalásokkal a fogyasztóvédelem és a rendőrség is kiemelten foglalkozik.
Tovább
2011.
január
02. 20:25

Vigyázat, csalók!

Vigyázat, csalók! Csalók működésére figyelmeztet az Országos Nyugdíjbiztosítási Főigazgatóság. A közlemény szerint előfordul, hogy ismeretlenek a nyugdíjbiztosítási főigazgatóság dolgozóinak kiadva magukat becsengetnek az idős lakosokhoz, akik beengedik a “kézbesítőket”.
Tovább
Kapcsolat
Nemzeti Civil Alapprogram
A program a Nemzeti Civil Alapprogram támogatásával valósult meg.

Magyar Távirati Iroda

Kikötő pART