2011.
február
15. 11:25

Trükkös lopások: már az önkormányzati megbízott is gyanús?

Címkék:
Bilincsben Egyik esetben kertfelmérőknek, másik esetben pedig a már-már klasszikus álcának minősülő nyugdíjfolyósító intézet munkatársainak adták ki magukat azok a tolvajok, akik az elmúlt napokban garázdálkodtak Baranyában.

Az önkormányzat megbízottjainak adta ki magát az a három férfi, aki február 8-án jelent meg egy vásárosdombói lakóháznál, azt állítva, hogy a kertet akarják felmérni vadháló kifeszítése végett. A lakó gyanútlanul beengedte őket az udvarába. A kert felé haladva azonban észlelte, hogy a bejárati ajtón mozog a függöny és odasietve látta, hogy két ismeretlen férfi a lakásban tartózkodik. Rájuk szólt, mire kirohantak a lakásból és egy sötét zöld színű Opel Vectra típusú járművel elhajtottak. Az elkövetők 117 ezer forintot vittek el a házból.

Február 9-én délelőtt Szigetváron egy ismeretlen férfi jelent meg egy lakóház udvarában, aki a nyugdíjfolyósító igazgatóság munkatársának adta ki magát és állítása szerint azért érkezett, hogy pénzt fizessen vissza a lakónak. A lakó nem hitt a megtévesztő férfinek, kitessékelte udvarából ekkor azonban észrevette, hogy egy másik ismeretlen férfi a ház bejárati ajtajánál áll. A két besurranó kiszaladt az udvarból és autóba szállva elhajtottak. A lakó a házába bemenve észlelte, hogy a konyhaszekrényen hagyott pénztárcája nyitva van és hiányzik belőle 12 ezer forint készpénz.

A trükkös, figyelemelterelő besurranó tolvajok mindkét esetben idősebb emberek sérelmére követték el cselekményüket, kihasználva hiszékenységüket, óvatlanságukat. A rendőrség felhívja a lakosság, különösen az időskorúak figyelmét, hogy legyenek gyanakvóak a házuknál megjelenő idegen személyekkel szemben, ne engedjék be őket udvarukba, lakásukba. Amennyiben idegen, gyanús emberek próbálnak bejutni hozzájuk, figyeljék meg jól külsejüket és tegyenek bejelentést a rendőrségen.

Forrás: stop.hu

Vissza
2009.
november
06. 10:53

Azt mondták: villanyórát jöttek cserélni

 Azt mondták: villanyórát jöttek cserélni Egy szekszárdi lakásba csengetett be két trükkös rabló egy idős hölgyhöz azzal az indokkal, hogy az E-ON munkatársai és villanyórát jöttek leellenőrizni és kicseréli.
Tovább
2010.
január
18. 19:47

A kertjét árammal védő férfi mellett demonstráltak Miskolcon

A kertjét árammal védő férfi mellett demonstráltak Miskolcon Szimpátiatüntetést tartott az Összefogás Párt Szoboszlai Barna mellett hétfő este a Borsod megyei bíróság épülete előtt Miskolcon; az idős kesznyéteni férfi kertjét árammal védte a lopások miatt, s ennek következtében egy tolvajt 2008 július elsejére virradóra halálos áramütés ért.
Tovább
2009.
november
23. 13:35

Bizalmi állás a falvakban

Bizalmi állás a falvakban Segít az idősek orvoshoz, gyógyszerhez jutásában, elviszi a gyermekeket iskolába, a kismamákat vásárolni. Mindeközben meghallgatja a helyben élők problémáit. Országszerte 1200-an vannak ők, a falugondnokok. Hogyan telik a falugondnok egy napja? A közelmúltban Budapesten rendezett Szociális Expón is bemuatkozott a szolgálat
Tovább
2010.
február
11. 19:59

Bocsánatot kért áldozataitól a rabló

Bocsánatot kért áldozataitól a rabló Elfogták azt a férfit, aki egy évig tartotta rettegésben a Pápán és környékén élőket. Egyedülálló, idős emberekhez tört be. Áldozatait megkötözte, pénzüket és ékszereiket elvette. Volt, hogy az ijedtében sikítozni kezdő asszonyt kalapácsnyéllel többször megütötte. A férfi 2008 decemberétől tavaly január végéig öt helyre tört be, majd csaknem egy év után, karácsony előtt ismét lecsapott. Januárban fogták el a rendőrök.
Tovább
2010.
július
19. 21:46

Idősek a csalók csapdájában

Idősek a csalók csapdájában Pápán a nyugdíjasoknak készült el egy négyoldalas szórólap, amelynek segítségével felhívják a figyelmüket a különböző veszélyekre. Trükkös tolvajokról, csalókról, szélhámosokról van benne szó. Azt tudatosítja, hogy kihasználják mások segítőkészségét, hiszékenységét a szélhámosok.
Tovább
2011.
február
11. 20:12

Uzsorás rabszolgatartókat fogtak el Ózdon

Uzsorás rabszolgatartókat fogtak el Ózdon Három éven keresztül tartott fogva egy idős férfit Ózdon egy uzsorás házaspár. A nyugdíját elvették, bezárták a padlásra, és arra kényszerítették, hogy takarítson és fát vágjon nekik. A rendőrség szerint volt, akit korábban állandó fenyegetéssel öngyilkosságba kergettek a gyanúsítottak. A bíróság pénteken előzetes letartóztatásba helyezte őket.
Tovább
2010.
június
01. 18:30

Vadásznak az idősekre a szélhámosok

Vadásznak az idősekre a szélhámosok Vadásznak az idősekre - szélhámos trükkök: 600 ezer forintos porszívó, ami tized annyit sem ér, és több száz ezer forintos edénykészlet, ami fele annyiba kerül a boltokban. Egyre több idős embert vernek át a szélhámosok Debrecenben. Az összes bűncselekmény egynegyedét nyugdíjasok ellen követik el. A nagy értékű csalásokkal a fogyasztóvédelem és a rendőrség is kiemelten foglalkozik.
Tovább
2011.
január
02. 20:25

Vigyázat, csalók!

Vigyázat, csalók! Csalók működésére figyelmeztet az Országos Nyugdíjbiztosítási Főigazgatóság. A közlemény szerint előfordul, hogy ismeretlenek a nyugdíjbiztosítási főigazgatóság dolgozóinak kiadva magukat becsengetnek az idős lakosokhoz, akik beengedik a “kézbesítőket”.
Tovább
Kapcsolat
Nemzeti Civil Alapprogram
A program a Nemzeti Civil Alapprogram támogatásával valósult meg.

Magyar Távirati Iroda

Kikötő pART