2011.
december
24. 13:44

Túlélési tippek karácsonyra

Címkék:
karácsonyi lap A karácsony elméletileg az év legboldogabb és legfelhőtlenebb időszaka kellene, hogy legyen, ám akadnak olyanok, akik félve várják az ünnepeket, mert számukra inkább szorongással és szomorúsággal jár. Ennek oka lehet, ha valaki nemrég vesztette el egy szerettét, akinek hiánya még mindig mélyen benne él, vagy az is, ha az ünneppel járó sok kötelezettség miatt úgy érzi, összecsapnak a feje fölött a hullámok, és nem bír megbirkózni az előtte álló feladatokkal.

Jennifer Powell-Lunder pszichológus az utóbbi kategóriába tartozókra is gondolt, amikor összegyűjtötte az alábbi tanácsokat, melyek segítségével mindenki könnyebben átlendülhet az ünnepek esetleges mélypontjain.

Mivel a vásárlás és csomagolás igen kimerítő lehet, érdemes a készülődés közepette mindenkinek lopni néhány órát saját maga számára is, amely alatt megnézhet egy jó filmet, vagy akár beugorhat a kozmetikushoz.

Az ünnepek kiválóan alkalmasak arra, hogy rég nem látott ismerőseinkkel találkozzunk. Ha valaki letörtnek és magányosnak érzi magát, keresse fel egy régi barátját, vagy távoli rokonát, akivel csak ritkán tud összefutni.

Ha azért fájdalmas valaki számára a karácsony, mert nemrég vesztette el egy szerettét, akkor hagyjon időt magának emlékezni. Ha elég kreatív valaki, akár ki is rajzolhatja magából a fájdalmát, vagy összeállíthat egy emlékkönyvet a szerettéről.

Semmiképp se zárkózzunk az otthonunkba, bármennyire is úgy érezzük, ez minden vágyunk. Induljunk sétálni vagy autókázzunk egyet, és közben gyönyörködjünk a kidíszített otthonokban!

Ahelyett, hogy bánatunkban a pohár fenekére néznénk, inkább kocogjunk egyet, hiszen ezáltal endorfint szabadít fel a szervezetünk, ami boldogabbá tesz minket.

Tervezzünk izgalmas programokat, akár egy éttermi ebédet egy jó baráttal vagy egy rövid utazást, kirándulást.

Forrás: HáziPatika.com

Vissza
Kapcsolat
Nemzeti Civil Alapprogram
A program a Nemzeti Civil Alapprogram támogatásával valósult meg.

Magyar Távirati Iroda

Kikötő pART