2009.
november
28. 17:24

Tüntettek a szociális ellátók

pósfai gábor Az ágazatot sújtó megszorítások ellen tüntettek szombaton a Szociális és Munkaügyi Minisztérium előtt a szociális szolgáltatást nyújtó bentlakásos intézmények vezetői.

Pósfai Gábor, a demonstrációt szervező Szociális Ellátók és Szociális Ellátottak Egyesületének alelnöke a Független Hírügynökségnek elmondta, hogy a tárca képviselőjének petíciót adtak át, amelyben az ágazat problémáira hívják fel a figyelmet. A demonstráción 20-30 intézmény vezetője vett részt és azért tiltakoztak, mert a 2010-es költségvetés tervezete szerint 14 milliárd forintot vonnának el a szociális szférából.

Pósfai Gábor azt mondta: a 2010-es költségvetéssel "szegényházzá teszik az idősotthonokat és a pszichiátriai betegeket gondozó intézményeket". Pósfai Gábor szerint négy éve folyamatosan csökken a szociális ágazat támogatása, és a mostani költségvetési tervezet átlagosan 10 százalékos normatíva-csökkentést tartalmaz. Ez pedig veszélyezteti a nappali gyermekjóléti ellátást is, azaz veszélybe kerülhet a bölcsődei illetve a nevelőintézeti ellátás - tette hozzá.

A tüntetők petíciót adtak át a Szociális és Munkaügyi Minisztérium képviselőjének. Ezt csaknem kilencezren írtak alá, a dokumentumban az ágazat problémáira hívják fel a figyelmet.

Forrás: Hírkereső

Vissza
2009.
október
01. 20:29

A Bajnai-csomag hatványozottan sújtja az időseket

A Bajnai-csomag hatványozottan sújtja az időseket A beterjesztett költségvetés, a "Bajnai csomag" nem alkalmas arra, hogy hosszú távú idősügyi stratégiában lehessen gondolkodni - jelentette ki Iván László az Idősek Világnapján.
Tovább
2009.
november
07. 12:33

Demonstrációra készülnek a szociális szervezetek

Demonstrációra készülnek a szociális szervezetek Demonstrációval fenyegetőznek a szociális szervezetek képviselői, ha szerdáig nem tudnak megegyezni a kormánnyal a bentlakásos otthonokban élő idősek kiegészítő normatívájáról.
Tovább
2009.
november
08. 19:55

Idősek klubja uniós támogatással

Jövő év elején korszerű, akadálymentes klubot vehetnek birtokba az idős emberek Csornán, a fejlesztést uniós támogatással hozzák tető alá.
Tovább
2009.
október
07. 10:38

Jövőre 4,1 százalékkal emelkednek a nyugdíjak

Jövőre 4,1 százalékkal emelkednek a nyugdíjak A költségvetés elkészítésekor odafigyeltek arra, hogy, hogy az idősek számának növekedése ellenére is szavatolni tudják a mintegy hárommillió érintett biztonságos nyugellátását – állítja a szaktárca államtitkára.
Tovább
2009.
november
12. 11:05

Nyugdíjas nyomor - megélni napi 1000 forintból

Nyugdíjas nyomor - megélni napi 1000 forintból Szeptember végén 260 227 darab 30 ezer forint alatti tételt tartott nyilván az Országos Nyugdíjbiztosítási Főigazgatóság - vagyis ennyi nyugdíjas kénytelen megélni napi ezer forintból - derül ki a penzcentrum.hu összeállításából.
Tovább
2009.
november
26. 14:38

Szellemileg leépült idősek gondozása

Szellemileg leépült idősek gondozása Az "Önsegítő könyvek" sorozatban megjelent kötet a családtagoknak és a gondozóknak szól, hogy könnyebb legyen az együttélés.
Tovább
Kapcsolat
Nemzeti Civil Alapprogram
A program a Nemzeti Civil Alapprogram támogatásával valósult meg.

Magyar Távirati Iroda

Kikötő pART