2011.
május
19. 20:30

Türelmet kér Orbán - egyelőre nem lesz döntés nyugdíjügyben

Címkék:
Orbán Viktor A szociális konzultáció lezárásáig nem születnek olyan kormányzati döntések, amelyek érintik a szakszervezetek által felvetett ügyeket; a konzultáció után a kormány kész a tárgyalásra - közölte Orbán Viktor.

A miniszterelnök csütörtökön írt azoknak az érdekképviseletnek, amelyek megkeresték őt a kabinettel való egyeztetés és kormányzati tárgyaló kinevezése érdekében. Orbán Viktor levelének tartalmáról szóvivője, Szijjártó Péter tájékoztatta az MTI-t. mint közölte: a kormányfő arról ír, örül annak, hogy a szakszervezeti vezetők is fontosnak tartják azokat a kérdéseket, amelyekben az elkövetkezendő időszakban, Magyarország megújítása során döntéseket kell hozni.

Orbán Viktor emlékezteti az érdekképviseleti vezetőket arra, hogy az elmúlt napokban szociális konzultációt indított, és a nyugdíjakat, a rezsiköltségeket, a munkahelyteremtést és az oktatást érintő legfontosabb kérdésekben kikéri az emberek véleményét. Ennek megfelelően - idézte a levélben foglaltakat Szijjártó Péter - a szociális konzultáció lezárásáig nem születnek olyan kormányzati döntések, amelyek érintik a szakszervezetek által felvetett ügyeket. A szociális konzultáció végeztével, vagyis az emberek véleményének megismerése után a kormány készséggel áll a szakszervezetek rendelkezésére, hogy lefolytassák a szükséges egyeztetéseket.

A levelet eljuttatták bányaipari, mozdonyvezetői és a pedagógusokat képviselő szakszervezeteknek is. Ezek közül például a Mozdonyvezetők Szakszervezete szerdán közölte az MTI-vel, hogy sztrájkbizottságot alakított, mert a kormány nem jelölte ki képviselőjét a korkedvezményes és a korengedményes nyugdíj tervezett megszüntetése ügyében kezdeményezett egyeztető eljáráshoz.

Forrás: Hiradó.hu

Vissza
2011.
május
19. 15:43

Amikor a Fidesz még védte a korengedményes nyugdíjakat

Amikor a Fidesz még védte a korengedményes nyugdíjakat Négy és fél évvel ezelőtt fideszes politikusok amiatt tartottak sajtótájékoztatót, hogy felhívják a figyelmet: a Gyurcsány-kormány megszüntetné a korengedményes és szolgálati nyugdíjakat.
Tovább
2011.
május
17. 08:54

Maratoni vita a korkedvezményes nyugdíjról

Maratoni vita a korkedvezményes nyugdíjról A korkedvezményes nyugellátás csökkentéséről, a munkaképesség esetén pedig megszüntethetőségéről tárgyal ma az Országgyűlés. Szó lesz még a Btk. kormány által javasolt kiegészítéséről és a társasházakról szóló törvénymódosítási kezdeményezésről is.
Tovább
2011.
május
19. 12:48

Munkacsoport alakult a korkedvezményes nyugdíjért

Munkacsoport alakult a korkedvezményes nyugdíjért Munkacsoportot alakít ki a Magyar Helsinki Bizottság és a Független Rendőr Szakszervezet, hogy jogi úton segíthessék azokat, akiktől megvonják a korkedvezményes nyugdíjat. A szervezetek több tízezernyi kérelem benyújtására és feldolgozására készülnek.
Tovább
Kapcsolat
Nemzeti Civil Alapprogram
A program a Nemzeti Civil Alapprogram támogatásával valósult meg.

Magyar Távirati Iroda

Kikötő pART