2012.
május
15. 16:09

Új pénztárral bővült a CIG-csoport

Címkék:
CIG Pannónia A LIGA Önsegélyező Pénztár csatlakozott a CIG Partnerséghez, és a jövőben Pannónia Önsegélyező pénztár néven működik.

Az önsegélyező pénztár 13 ezer tagú, a vagyona pedig meghaladja az egymilliárd forintot - mondta Vokony János, a Pannónia Nyugdíjpénztár igazgatótanácsának elnöke sajtótájékoztatóján. Várhelyi Géza, a LIGA Önsegélyező Pénztár igazgatósági tagja azzal indokolta a csatlakozást: így biztosítható hosszú távon is, hogy működőképes legyen a pénztár.

A CIG-csoport élet- és vagyonbiztosítóból, valamint nyugdíjpénztárból állt eddig, ez egészült ki az önsegélyező pénztárral, és hamarosan egészségpénztár is csatlakozik hozzá - tette hozzá az igazgatótanács elnöke. Az önsegélyező pénztár egy újabb lépés abba az irányba, hogy a CIG magyar tulajdonú piacvezető biztosító legyen, legtöbb európai országban ugyanis nemzeti tulajdonú cég vezeti a piacot - mondta Csurgó Ottó, a csoport élet- valamint vagyonbiztosítójának közös vezérigazgatója.

A LIGA Önsegélyező Pénztár a honlapja szerint Magyarország legnagyobb vagyonnal rendelkező ilyen pénztára, 1998 óta működik. A Liga Önkéntes Kölcsönös Kiegészítő Önsegélyező Pénztár a Villamos-, Bányaipari és Közüzemi Dolgozók Önsegélyező Pénztár és a Vasutas Önkéntes Kölcsönös Kiegészítő Önsegélyező Pénztár összeolvadásával jött létre.

Forrás: MTI/napi.hu

Vissza
2010.
december
15. 06:29

A magánnyugdíjpénztárak megszűnésével a magyar tőkepiacnak is vége lehet

A  magánnyugdíjpénztárak megszűnésével a magyar tőkepiacnak is vége lehet Felkészületlenül érte a Stabilitás Pénztárszövetséget a magánpénztárak megszüntetésének ötlete, de ennek bejelentése óta és a törvény elfogadása ellenére is alkotmánybírósági és uniós beadványokkal próbálják megakadályozni a második pillér megszüntetését - számolt be Juhász Istvánné, a Stabilitás főtitkára hétfőn a Budai Liberális Klub rendezvényén. Szalay-Berzeviczy Attila, a BÉT egykori elnöke pedig úgy vélte: a magánpénztárak megszüntetésével a magyar tőkepiacnak is "vége" lehet.
Tovább
2010.
december
30. 14:46

Magánnyugdíj: egy ezrelék marad

Magánnyugdíj: egy ezrelék marad Az Országos Nyugdíjbiztosítási Főigazgatóság sajtótitkára szerint eddig 3090-en jelezték, hogy a magán-nyugdíjpénztári rendszerben maradnának. Ez a hárommillió magán-nyugdíjpénztári tag mintegy egy ezreléke.
Tovább
2011.
július
29. 10:41

Magánpénztárak halála: végre befejeztük

Magánpénztárak halála: végre befejeztük A hazai "nyugdíjak megvédése" előtt 3,1 millió magán-nyugdíjpénztári tag vagyonát 18 pénztár kezelte. Mára a tagok száma 100 ezer alá esett - így értelemszerűen több kassza válaszút elé érkezett. A nyugdíjreform miatt többen elvéreztek és volt, aki megkönnyebbült, hogy itt a vég.
Tovább
2012.
május
05. 06:11

Selmeczi szerint drága kísérlet volt a magán-nyugdíjpénztári rendszer

Selmeczi szerint drága kísérlet volt a magán-nyugdíjpénztári rendszer Rendkívül drága és felesleges kísérlet volt a magán-nyugdíjpénztári rendszer bevezetése, a felesleges működési kiadások és az elmaradt haszon együttes összege 850 milliárd forintot tesz ki - mondta Selmeczi Gabriella és Gaál Szabolcs Barna, a Kormányzati Ellenőrzési Hivatal (Kehi) elnöke egybehangzóan pénteken sajtótájékoztatón a Parlamentben, ahol a magánnyugdíjpénztárak működésének átfogó elemzéséről számoltak be.
Tovább
2010.
december
17. 09:39

Selmeczi: Nyugat-európai mintájú nyugdíjrendszer jön létre

Selmeczi: Nyugat-európai mintájú nyugdíjrendszer jön létre Az állami szervek készen állnak, hogy közbelépjenek, ha probléma van. Aki visszalép az állami nyugdíjrendszerbe, arra úgy tekintenek, mintha korábban ki sem lépett volna a magánnyugdíjpénztárba - fejtette ki többek közt a nyugdíjügyi miniszterelnöki megbízott a Ma reggel pénteki műsorában.
Tovább
Kapcsolat
Nemzeti Civil Alapprogram
A program a Nemzeti Civil Alapprogram támogatásával valósult meg.

Magyar Távirati Iroda

Kikötő pART