2012.
május
22. 14:44

Újabb 3185 lakáshiteles otthonát viszik a bankok

Címkék:
lakáshitel Csaknem hét százalékkal, 107 302-re növekedett azon ingatlanok száma, amelyek minimum 90 napos fizetési késedelem miatt elárverezhetők, ezek közül 3185-öt jelöltek ki kényszer-értékesítésre – derül ki a PSZÁF statisztikájából. Eddig összesen 8067 ingatlan jutott erre a sorsra, ami 32 ezer ember is érinthet.

A második negyedévben 100 314-ről 107 302-re emelkedik azon lakóingatlanok száma, amelyek kényszer-értékesíthetők lennének, azaz legalább 90 napos fizetési késedelem van a mögöttes hitelek fizetésében. Ezekből a három százalékos kvóta alapján maximum 3792 lenne kényszer-értékesíthető – derül ki a PSZÁF statisztikájából. Ám ténylegesen valamivel kevesebbet, 3185 ingatlant jelöltek ki, ez a maximális keret 84 százaléka.

Az előző negyedévben 2950, azt megelőzően pedig 1932 lakóingatlan árverését rendelték el, az utóbbi azért is jóval alacsonyabb, mert tavaly még csak két százalékos volt a kvóta. Eddig összesen 8067 ingatlant jelöltek ki a három negyedév alatt, ami négyfős családokkal kalkulálva 32 ezer lakost is érinthet.

Messze a legtöbb ingatlan Pest megyében és Budapesten kerül kalapács alá, a három negyedévben 1134, illetve 940 darab. Utána Borsod és Szabolcs-Szatmár következik.

Forrás: privatbankar.hu

Vissza
2012.
május
22. 08:58

Devizahitel - Egyre többen választják az árfolyamrögzítést

Devizahitel - Egyre többen választják az árfolyamrögzítést Élénkül az érdeklődés a bankokban az árfolyamgát iránt, amit egyrészt a nem közszférában dolgozó devizaalapú lakáshitelesek számára az eredetinél korábban, májusban megnyitott lehetősséggel és a forint gyengülésével indokoltak az MTI által megkérdezett pénzintézetek. A bankok felkészültek egy jelentősebb ügyfélrohamra is.
Tovább
2011.
május
30. 16:18

Devizahitelek - Elemzők szerint csak haladékot jelent az akcióterv

Devizahitelek - Elemzők szerint csak haladékot jelent az akcióterv Csak átmeneti segítséget nyújt a kormány Otthonvédelmi Akcióterve az MTI által megkérdezett elemzők szerint, akik úgy vélik a bejelentett intézkedések csak haladékot adnak azoknak, akik még képesek törleszteni. Orbán Viktor miniszterelnök hétfőn azt jelentette be, hogy öt pontos megállapodás született a kormány és a bankszövetség között a devizahitelesek megsegítéséről.
Tovább
2011.
május
24. 08:29

Devizahitelesek: további ötletek

Devizahitelesek: további ötletek Biztosítók fizethetnék a nyugdíjba vonult jelzálogadósok helyett a hitelek törlesztőrészleteit, aminek fejében fokozatosan tulajdont szerezhetnének az ingatlanon. Az ötletet az Egyesült Államokban próbálják ki.
Tovább
Kapcsolat
Nemzeti Civil Alapprogram
A program a Nemzeti Civil Alapprogram támogatásával valósult meg.

Magyar Távirati Iroda

Kikötő pART