2013.
április
22. 11:13

Újabb feljelentés nyugdíjügyben

paragrafus Csaknem másfél milliárd forintos kár érhette két ingatlanalap befektetőit - köztük az államot is -, miután hét magánnyugdíjpénztár vélhetőleg értéktelenné váló befektetési jegyeket adott át a Nyugdíjreform és Adósságcsökkentő Alapnak a 2011. évi nyugdíjreform keretében - írja a Magyar Nemzet hétfői számában.

A lap úgy tudja, hogy a Kormányzati Ellenőrzési Hivatal (Kehi) feljelentést tett az ügyben. A Magyar Nemzet információja szerint a napokban zárult ellenőrzések során kiderült, hogy hét kassza attól a MAG Ingatlanbefektetési Alaptól, illetve a NAP Ingatlanfejlesztő Alaptól vásárolt befektetési jegyeket, amelyek alapkezelési tevékenységét 2011 augusztusáig a Macrogamma Zrt. látta el.

A Kehi vizsgálat feltárta, hogy a Macrogamma tisztségviselői nem a MAG, illetve a NAP javára vásároltak kedvező árú ingatlanokat - írja a lap. Ráadásul a magánkasszákhoz, illetve - az állami rendszerbe visszatérő tagok után - a Nyugdíjreform és Adósságcsökkentő Alaphoz került befektetési jegyek várhatóan értéktelenné válnak, mivel az érintett - és túlértékelt - ingatlanokra időközben jelzálogot jegyeztettek be - olvasható a Magyar Nemzetben.

Forrás: MTI

Vissza
Kapcsolat
Nemzeti Civil Alapprogram
A program a Nemzeti Civil Alapprogram támogatásával valósult meg.

Magyar Távirati Iroda

Kikötő pART