2011.
október
22. 16:37

Újabb jogszabály születik a korkedvezményekre

Címkék:
Réthelyi Miklós A kormány döntése szerint foglalkoztatási, munkabiztonsági és munka-egészségügyi szempontok alapján 2012. június végéig kell kidolgozni a szervezet fokozott igénybevételével járó munkavégzés esetén 2013. január 1-jétől alkalmazható intézkedések és ellátások rendszerét, amely kiváltja a korkedvezményes nyugdíjat.

Az erről szóló kormányhatározat pénteken jelent meg a 124. számú Magyar Közlöny 31564. oldalán. A feladat elvégzéséért a nemzeti erőforrás miniszter és a nemzetgazdasági miniszter a felelős.

Réthelyi Miklós nemzeti erőforrás miniszter október 14-én nyújtotta be a parlamentnek a korhatár előtti öregségi nyugdíjak megszüntetéséről szóló törvényjavaslatot, amely egyebek mellett tartalmazza, hogy korhatár előtti öregségi nyugdíj 2011. december 31-től nem állapítható meg, az azt megelőzően megállapított ilyen öregségi nyugdíjakra a nyugdíj kezdő napján hatályos szabályokat kell alkalmazni. A törvényjavaslat szerint ugyanakkor korkedvezményre 2012. december 31-ig változatlan feltételek mellett lehet jogot szerezni.

Halász János, a Nemzeti Erőforrás Minisztérium parlamenti államtitkára pénteken közölte, hogy a törvényjavaslat általános vitája a jövő kedden kezdődik a parlamentben.

Az államtitkár a javaslat céljai között említette, hogy a nyugdíjkassza kiadásai ne haladják meg a bevételeket, és a korán nyugdíjba vonuló, munkaképes emberek térjenek vissza a munkába. Azt is fontos célnak nevezte, hogy az átalakított rendszer járuljon hozzá az államadósság és a munkanélküliség csökkentéséhez, vagyis a Széll Kálmán Tervben foglaltak teljesüléséhez.

Forrás: MTI/Weborvos

Vissza
2011.
október
21. 09:44

Januártól a nyugdíjkasszából csak a nyugdíjat fizetik

Januártól a nyugdíjkasszából csak a nyugdíjat fizetik A kormány nyugdíjrendszer átalakítási koncepciója szerint 2012. január 1-től a nyugdíj-biztosítási alapból csak a nyugdíjkort betöltöttek nyugdíját lehet kifizetni, magyarázta a Kossuth Rádió Ütköző című műsorában Zentai László nyugdíjszakértő, aki maga is részt vett javaslat kidolgozásában. Mindazok, akik – bármilyen okból – korábban vonultak nyugdíjba, a Nemzeti Erőforrás Minisztériumnál létrehozott nemzeti szociálpolitikai alapból kapják majd az ellátásukat. Csak a profiltisztítás miatt kerülnek ki a rendszerből, az ellátásuk összege nem változik, ígérte Zentai.
Tovább
2011.
október
19. 08:57

MSZP: megszűnik a kockázatközösség

MSZP: megszűnik a kockázatközösség A korhatár alatti nyugdíjak megszüntetését és szociális ellátássá alakítását, valamint a nyugdíjemelés módjának megváltozását bírálta keddi sajtótájékoztatóján a szocialista Korózs Lajos.
Tovább
2011.
október
15. 11:02

Nem lesz idő előtti öregségi nyugdíj

Nem lesz idő előtti öregségi nyugdíj Réthelyi Miklós nemzeti erőforrás miniszter benyújtotta pénteken a parlamentnek a korhatár előtti öregségi nyugdíjak megszüntetéséről szóló törvényjavaslatot.
Tovább
Kapcsolat
Nemzeti Civil Alapprogram
A program a Nemzeti Civil Alapprogram támogatásával valósult meg.

Magyar Távirati Iroda

Kikötő pART