2013.
június
14. 16:23

Újabb kórházak alakulnak költségvetési intézménnyé

Címkék:
Kórház tábla Bejelentik a nagyatádi és a gyöngyösi kórház dolgozóinak, hogy a betegellátás érdekében költségvetési intézményként működik tovább a két magánüzemeltetésű kórház, amelynek tulajdonjogát már átvette az állam - mondta Szócska Miklós egészségügyi államtitkár pénteken az M1 Ma reggel című műsorában.

Az államtitkár hozzátette, hamarosan az ózdi kórházban is hasonló bejelentésre számíthatnak. Ezzel pontot tesznek a kórházi "privatizáció fejezetére" - fogalmazott Szócska Miklós, megjegyezve, hogy terveik szerint július 15-re lezárják ezt az ügyet.

Az Országgyűlés március végén fogadta el azt a törvényt, amellyel április 1-jétől költségvetési intézmény lett az a 28 kórház, amely már korábban állami tulajdonba került, de eddig gazdasági társaságként működött.

Ezt az intézkedést a Gyógyszerészeti Egészségügyi Minőség- és Szervezetfejlesztési Intézet (GYEMSZI) korábban azzal indokolta, hogy az elmúlt évben megtörtént állami átvétel után felmért adatok szerint a gazdasági társaság, mint működtetési forma a nagyobb egészségügyi intézmények esetében nem váltotta be a hozzá fűzött reményeket. A GYEMSZI hangsúlyozta továbbá, hogy a szervezeti és tulajdonosi forma váltása nem befolyásolja az egészségügyi ellátók gyógyító munkáját, az ellátás folyamatosságát.

Az egészségügyi államtitkárság korábban azt hangsúlyozta, hogy a munkavállalók számára pozitív lesz a változás, hiszen kaphatnak 13. havi bért, és az eseti illetmények is járnak majd nekik.

Forrás: MTI

Vissza
Kapcsolat
Nemzeti Civil Alapprogram
A program a Nemzeti Civil Alapprogram támogatásával valósult meg.

Magyar Távirati Iroda

Kikötő pART