2012.
május
27. 11:59

Újabb nemzeti konzultáció

Címkék:
Selmeczi Gabriella A Fidesz üdvözli, hogy a miniszterelnök által pénteken bejelentett legújabb nemzeti konzultáció ismét a legfontosabb ügyekben, a méltányos tehermegosztás és a munkahelyteremtés kérdéseiben teremti meg milliók számára a beleszólás lehetőségét.

A kormánypárt szóvivője az MTI-hez eljuttatott közleményében mindenkit arra biztat: küldje vissza a kérdőívet és ezzel vegyen részt a legfontosabb döntések meghozatalában, a méltányos tehermegosztás és a munkahelyteremtés ügyében.

"Továbbra is fontosnak tartjuk, hogy a nemzeti ügyek kormánya az emberek véleményére folyamatosan odafigyelve hozza meg döntéseit, szemben az előző kormányok gyakorlatával, melyek az emberek feje fölött hoztak döntéseket" - közölte Selmeczi Gabriella.

Orbán Viktor kormányfő pénteken az MR1-Kossuth Rádió 180 perc című műsorában jelentette be: új nemzeti konzultáció kezdődik, ezúttal elsősorban a munkahelyteremtéssel összefüggő kérdésekben kéri ki az emberek véleményét a kormány. A 16 kérdésből álló konzultációs íveket várhatóan kedden kezdik kiküldeni.

MSZP: inkább cselekednie kellene a kormánynak

Török Zsolt, a párt szóvivője az MTI-hez eljuttatott közleményével Orbán Viktor miniszterelnök pénteki reggeli rádióinterjújára reagált, amelyben a kormányfő bejelentette: a kabinet új nemzeti konzultációt kezd, ezúttal elsősorban a munkahelyteremtéssel összefüggésben.

A szocialista politikus erre válaszolva úgy fogalmaz, miközben a "kormánypártok milliárdokét konzultálnak és luxuslakásokat bérelnek maguknak, az embereknek az újabb megszorítások, az adó- és adótétel-emelések, meg az elbocsátások jutnak". Török Zsolt alibinek nevezi a kormány munkahelyteremtésről szóló konzultációját, amely szerinte annyiba kerül, "amennyiből meg lehetett volna spórolni a bölcsődei díjak bevezetését". Hozzáteszi: "a magát családbarátnak hazudó kormány" az adók mellett még akár havi több tízezer forintos bölcsődei térítési díjat is kivet a kisgyermekes szülőkre.

A szóvivő szerint a kabinetnek azért is cselekednie kellene, mert az állandó adóemelésekre épülő gazdaságpolitikája az ígért egymillió új munkahely helyett a meglévőeket is felszámolja. Az MSZP ezért ismételten felelős gazdaságpolitikára és a progresszív adórendszer bevezetésére szólítja fel a Fideszt.

Forrás: MTI

Vissza
Kapcsolat
Nemzeti Civil Alapprogram
A program a Nemzeti Civil Alapprogram támogatásával valósult meg.

Magyar Távirati Iroda

Kikötő pART