2013.
augusztus
10. 08:20

Újabb szúnyogirtás kezdődött

szúnyogirtás Újabb központi szúnyoggyérítés kezdődött pénteken az ország árvízzel és belvízzel érintett területein; az idei szezon immár ötödik beavatkozása a tervek szerint augusztus 15-én fejeződik be - közölte pénteken honlapján az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság.

A tájékoztatás szerint ebben az időszakban az ország nyolc térségben irtják a szúnyogokat a szakemberek, légi-kémiai, földi-kémiai és biológiai módszerrel. Összesen közel 67 ezer hektáron gyérítik az árvíz miatt elszaporodott rovarokat.

Békés megyében augusztus 12-14. között kerül sor mind a légi-kémiai, mind a biológiai irtásra. Csorna környékén péntektől vasárnapig végzik a légi, 15-én pedig a biológiai irtást. Csongrád megyében a légi-kémiai kezelés és a földi kémiai kezelésre augusztus 14-15-én kerül sor, a biológiait pedig augusztus 14-én végzik.

A Dráva mentén a levegőből péntektől szerdáig irtják a rovarokat, a földi kémiai beavatkozásra pedig hétfőn és kedden kerül sor.

Az Ipoly mentén hétfő és szerda között irtanak a levegőből, a földi kémiai gyérítést pedig most, pénteken végzik. Jász-Nagykun-Szolnok megyében a légi és a földi kémiai kezelésre egyaránt pénteken és szombaton kerül sor, a biológiai kezelést pedig szombaton végzik el.

A Tisza-tó térségében a levegőből a hétvégén, a földön pedig hétfőn és kedden irtanak; a biológiai kezelést még szombaton elvégzik.

Tolna megyében csak földi kémiai kezelésre kerül sor vasárnaptól, három napon át - közölte a katasztrófavédelem.

Forrás: MTI

Vissza
Kapcsolat
Nemzeti Civil Alapprogram
A program a Nemzeti Civil Alapprogram támogatásával valósult meg.

Magyar Távirati Iroda

Kikötő pART